Читај ми!

Филип Велики

Филип Филиповић је најбољи ватерполиста на свету. Вагон медаља у 2011. години. Освајач светске лиге, други на Светском првенству са репрезентацијом Србије. Првак Италије и други у Европи са Про Реком.

После Новака Ђоковића, још један српски спортиста најбољи на свету. Међународна федерација пливачких спортова ФИНА изабрала је Филипа Филиповића за најбољег ватерполисту у 2011. години.

Избор је организовао ФИНА Акватик светски магазин, а одлука је донета на основу гласова ватерполо стручњака, спортских радника и представника медија.

Филиповић је током 2011. године са репрезентацијом освојио Светску лигу и сребрну медаљу на Првенству света у Шангају. На истом такмичењу проглашен је и за најкориснијег играча.

Бивши ватерполиста Партизана тренутно наступа за Про Реко, са којим је прошле сезоне освојио титулу шампиона Италије.

Ђеновљане је предводио и у минулом финалу Евролиге, али је титулу првака Европе освојио Партизан.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије