Последњи поздрав Нодару

Неколико хиљада људи окупило се данас у грузијском месту Бакуриани да би одало последњу почаст Нодару Кумариташвилију који је прошле недеље погинуо у Ванкуверу уочи отварања Зимских олимпијских игара.

Кумариташвили је погинуо прошлог петка, када је на тренингу, при брзини од 145 километара на сат, на санкама излетео са стазе и ударио у бетонски стуб.

"Желео сам да ти направим свадбу, а уместо тога организујемо сахрану", рекао је отац погинулог спортисте Давид Кумариташвили гледајући у портрет свог сина.

Нодар Кумариташвили данас ће бити сахрањен на гробљу цркве у малом алпском селу Бакуриани. Породица и пријатељи погинулог рекли су да је он био искусан такмичар и да није настрадао због своје грешке, већ због лоше стазе.  Многи такмичари на Олимпијским играма у Ванкуверу су забринути за своју безбедност због сувише брзе стазе у Вислеру на којој се одржавају такмичења у санкању, скелетону и бобу.

Американка Шона Робок рекла је да је "глупо што је стаза толико брза" и да такмичење може бити веома опасно.  Стаза у Вислеру сматрала се најбржом на свету, а организатори нису преузели одговорност за несрећу, већ су само скратили стазу како би је успорили.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се