Златна Марија Риш

Немачка такмичарка у алпском скијању Марија Риш освојила је златну медаљу у суперкомбинацији на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу постигавши укупан резултат од два минута, девет секунди и 14 стотинки. Друго место припало је Американки Манкузо, док је трећа била Швеђанка Персонова.

Сребро је припало вицешампионки у јучерашњем спусту Американки Џулији Манкузо са заостатком од 94 стотинки, док је бронзана Швеђанка Ања Персон трку завршила за 2:10,19 минута.

Персонова је самим појављивањем на старту, а нарочито освајањем бронзе, направила подвиг пошто је у среду доживела тежак пад у спусту, када је приликом последњег скока летела 58 метара и пала на леђа.

Једна од фавориткиња уочи трке победница јучерашњег спуста Американка Линдзи Вон трагичарка је данашњег такмичења. Она је после убедљивог вођства у спусту направила грешку у слалому промашивши капију, па је остала без пласмана.

Резултати суперкомбинације:
1. Марија Риш (Немачка) 2:09,14 минута
2.Џулија Манкузо (САД) 2:10,08
3. Ања Персон (Шведска) 2:10,19
4. Катрин Цетел (Аустрија) 2:10,50
5. Тина Мазе (Словенија) 2:10,53
6. Флоранс Ситер (Швајцарска) 2:10,85
7. Сарка Захробска (Чешка) 2:11,02
8. Јохана Шнарф (Италија) 2:11,29
9. Михаела Кирхгасер (Аустрија) 2:11,35
10. Мари Маршан Арвије (Француска) 2:11,82

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се