Женски спуст обележили падови

Женски спуст на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу обележила је, поред тријумфа Американке Линдзи Вон, и серија падова.

Онај који се чинио најбезазленији, пад Францускиње Марион Ролан на самом старту трке после свега два пређена корака, испоставио се као најозбиљнији.

Лекари су констатовали да је Роланова покидала лигаменте левог колена, због чега ће пропустити остатак сезоне. Исту повреду она је имала пре две године.

"Парадоксално је да су спуст обележила два тешка пада која нису имала озбиљне последице, за разлику од овог наизглед безазленог пеха Марион Ролан, који се показао као озбиљна повреда", рекао је технички директор алпског скијања француске репрезентације Ив Димије.

Најспектакуларнији пад доживела је један од фавориткиња у аклпском скијању Швеђанка Ања Персон, која је на последњем скоку неконтролисано летела 58 метара и потом се срушила на леђа. Срећом, прошла је само са истегнућем лигамената ноге и најављено је да би могла учестввати у данашњој комбинацији.

Много теже повреде задобила је Румунка Едит Миклош, која је такође приликом последњег скока изгубила контролу и пала, повредивши притом и главу. Она је након пада хеликоптером пребачена у болницу.

Трећи пех, опет на последњем скоку и срећом без последица, доживела је Швајцаркиња Доминик Жесен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије