Швајцарци воде коло

После трећег такмичарског дана, односно 16 дисциплина, на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу према броју освојених медаља првопласирана је репрезентација Швајцарске са три златна одличја.

На другој позицији су такмичари Сједињених Америчких Држава, који су до сада освојили две златне, две сребрне и четири бронзане медаље, док је на трећем месту селекција Јужне Кореје са укупно три олимпијска одличја - два златна и једно сребрно.

Лидерску позицију Швајцарској на данашњој листи освајача медаља и прво олимпијско злато у спусту после 22 године донео је Дидије Дефаго, који је у трци надмашио освајача Светског купа Норвежанина Аксела Лунда Свиндала и Американца Боде Милера, као и победник у скијашком трчању на 15 километра слободно Дарио Колоња.

Сребро је припало Италијану Пјетру Пилеру Котреру, бронза Чеху Лукасу Бауеру, док је репрезентативац Србије Амар Гарибовић заузео је 80. позицију.

Наша друга представница трећег такмичарског дана Белма Шмрковић била је последња, односно 78. у крос-кантрију слободним стилом на десет киломатара - дисциплини у којој је тријумфовала Швеђанка Шарлота Кала, испред Естонке Кристине Шмигун и Норвежанке Марте Бјерген.

На листу освајача медаља уписали су се са по једном златном и сребрном медаљом и кинески такмичари - тренутно на седмој позицији.

Олимпијски трофеј припао је кинеском клизачком пару Кси Шен/ Хонгбо Жао који је на тај начин прекинуо доминацију совјетских и руских парова дугу 50 година.

Сребрно одличје освојили су, такође, Кинези Квинг Панг/Жин Тонг, док је трећепласиран био немачки пар Алиона Савченко/Робин Золковиј.

Титулу у сноуборду одбранио је 33-годишњи Американац Сет Весткот - настарији побједник у тој дисциплини који је у финалу био бржи од Канађанина Мајкла Робертсона и Француза Тонија Рамоина.

До најсјајнијег одличја данас је стигао и представник Јужне Кореје у брзом клизању на 500 метара Мо Тае Бум, сребро је освојио Јапанац Кеиширо Нагашдима, а бронзу његов земљак Јоји Като.

Преглед медаља - злато сребро бронза укупно:
1. Швајцарска 3 0 0 3
2. САД . 2 2 4 8
3. Ј. Кореја 2 1 0 3
4. Француска 2 0 2 4
5. Немачка 1 3 1 5
6. Канада 1 2 1 4
7. Кина 1 1 0 2
8. Чешка 1 0 1 2
9. Шведска 1 0 0 1
Словачка 1 0 0 1
Холандија 1 0 0 1
12. Норвешка 0 2 1 3
13. Италија 0 1 2 3
14. Јапан 0 1 1 2
15. Аустралија 0 1 0 1
Естонија 0 1 0 1
Пољска 0 1 0 1
18. Аустрија 0 0 1 1
Русија 0 0 1 1
Хрватска 0 0 1 1

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара