Плушенко ескивира медије

Једна од највећих звезда Зимских олимпијских игара руски клизач Јевгениј Плушенко рекао је да не жели да говори за медије док се не заврши такмичење, али је на првом тренингу показао да неће гледаоцима ускратити добру забаву.

На првом тренингу у Ванкуверу извештачима је више личио на цара у својој омиљеној палати, него на ветерана који се враћа спорту.

"Нећу ништа да причам зато што сам сујеверан, да. Разговараћемо после кратког програма, ако вам то не смета", рекао је 27-годишњи актуелни олимпијски шампион.

После повлачења Алексеја Јагудина 2002. године Плушенко је остао усамљен као највећи фаворит свих такмичења, што је потврђивао у наредне четири године. У тренутку повлачења 2006. године био је апсолутни владар у спорту и његова највећа звезда.

После три године паузе, вратио се такмичењу у марту 2009. У Ванкувер дошао је као највећа звезда, а уметничко клизање је узнео до статуса спорта који мора да се гледа.

На тренингу је збрзао свој кратки програм, урадивши само жестоку секвенцу ногама. Пола тренинга било је готово и пре него што је урадио скок за загревање, избацивши комбинацију троструки ритбергер-тулуп са великом лакоћом.

Потом је завршио још једну секвенцу корака и завршио испред камере, којој се осмехнуо и намигнуо.

Златна медаља из Торина ставила је тачку на један од најдоминантнијих периода у клизању. Као разлоге за повлачење 2006. године навео је проблеме са коленима и недостатак трофеја које је могао да освоји.

Његов повратак на сцену пружио му је шансу да постане први човек који је освајао златне медаље на две узастопне Олимпијаде још од Дика Батона 1952. године.

Повратак је изазивао сумње, али чим је почео да се такмичи видело се да је Плушенко бољи него икад, ако је то уопште могуће. Са лакоћом је освојио Ростелеком куп, своје прво међународно такмичење после Торина, а онда и осму титулу првака Русије.

На Европском првенству прошлог месеца био је, наравно, први, а његови највећи ривали - "сребрни" из Торина Стефан Ламбијел, светски првак Еван Лајсачек, светски шампион из 2007. Бријан Жубер, као и Патрик Чан - видели су да ће златну медаљу морати да отимају Плушенку.

Кратки програм почиње у уторак у Ванкуверу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се