Џудо

Вуколић у борби за бронзу

Српски џудиста Ненад Вуколић бориће се за бронзану медаљу на 25. летњој Универзијади у Београду, пошто је у полуфиналу турнира до 66 килограма изгубио од Јерменца Тонојана Хамбардзума.

Вуколић је претходно у преподневном програму победио тројицу противника. Након што је био слободан у првом колу, у следећој фази такмичења надмашио је Бразилца Чарлса Ћибану. Потом је у трећем колу победио Либанца Ахмеда Абурвиса, а затим у четвртфиналу и Украјинца Андреја Бурдуна.

У категорији до 73 килограма у шеснаестини финала Мирослав Беговић је изгубио од Корејца Чун Ки Ванга, па је такмичиње наставио у репесажу, где је изгубио дуел против Турчина Тањуа Сорлија.

У конкуренцији жена Јована Рогић је у категорији до 57 килограма после две победе на старту такмичења доживела пораз. Она је прво победила Италијанку Валентину Алојси, потом и Монголку Мунбахтар Бундма, док је у четвртфиналу изгубила борбу са Јапанком Макико Отомо.

Рогићева је такмичења наставила у репесажу, где је победила Естонку Јулију Бежко, а потом у другом колу изгубила дуел са Рускињом Екатерином Мелинковом и остала без шанси да се умеша у борбу за медаље.

Весна Ранковић је у категорији до 52 килограма у осмини финала изгубила од Францускиње Делфин Делсал. Добрим резултатима Францускиња ју је повукла у репресаж, али је Ранковићева одмах поражена од Јонг Хјон Ким из Северне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво