Сиљевски у финалу, Стражмештер последња

Репрезентативац Србије у пливању Радован Сиљевски пласирао се у финале трке на 100 метара слободно на Универзијади пошто је данас у првој полуфиналној трци заузео пето место резултатом 49,50 секунди.

Сиљевски је у полуфиналу испливао укупно осмо време, а најбржи је био Американац Вилијам Копленд са 48,53.

У финале су се још пласирали Камерон Просер (Аустралија), Џејсон Данфорд (Кенија), Сергеј Фесиков (Русија), Борис Штајмец (Француска), Флори (Ланг (Швајцарска) и Паулиус Викторавичијус (Литванија).

Американка Спрег освојила злато на 800 метара слободно

Витни Спрег је трку завршила у времену од осам минута, 32 секунде и 71 стотинке, док је другопласирана Јапанка Јуми Кида била спорија за две секунде и 27 стотинки.

Бронзану медаљу освојила је Италијанка Роберта Јопи, које је трку испливала у времену од осам минута и 40 секунди.

Олгрен донела ново злато за САД на 200 метара мешовито

Америчка пливачица Ава Олгрен је до најсјајнијег одличја у времену од два минута, 12 секунди и 27 стотинки, што је нови рекорд Универзијаде.

Сребрну медаљу освојила је Јапанка Асами Китагава, која је каснила за победницом 1,32 секунде, док је њена земљакиња Томојо Фукуда дошла до бронзе са временом од два минута, 13 секунде и 71 стотинке.

Јапанка Сакаи златна на 100 м леђно,Стражмештер последња

Јапанка Шихо Сакаи освојила је златну медаљу у трци на 100 метара леђно на Универзијади, док је пливачица Србије Марица Штражмештер заузела последњу, осму позицију у финалу.

Јапанка је трку испливала у времену од једног минута и 30 стотинки, док је другопласирана, Кејти Мардок из Канаде, била спорија за 62 стотинке.

Бронзана медаља припала је Јапанки Ери Табеи (1:01.01), а Стражмештер је на последњем месту завршила са временом од једног минута, две секунде и 87 стотинки.

Украјинацу Борисику злата на 200 метара прсно

Украјинац Игор Борисик освојио је златну медаљу и поставио нови рекорд Универзијаде у трци на 200 метара прсно. Украјински пливач тријумфова је у времену од два минута, осам секунди и 73 стотинке.

Сребрна медаља припала је Јапанцу Наоију Томиту (2:11.02), а бронза је отишла у руке Литванца Гидријуса Титениса (2:11.14).

Пољак Кожениовски победио на 200 метара делфин

Пољски пливач Павел Кожениовски освојио је златну медаљу уз нови рекорд Универзијаде, у трци на 200 метара делфин. Он је до злата дошао у времену од једног минута, 54 секунде и 30 стотинки, што је за две секунде и 13 стотинки било брже од другопласираног Јапанца Казуија Канеде.

Његов земљак Рисуке Саката освојио је бронзану медаљу, као и Рус Максим Ганикин, пошто су обојица трку завршили са временом 1:56.75.

Рекорд и злато за Јапанца Когу у трци на 50 метара леђно

Јапански пливач Јунија Кога освојио је златну медаљу и поставио нови рекорд Универзијаде у трци на 50 метара леђно. Кога је победио са временом од 24 секунде и 63 стотинке, што је за 42 стотинке било брже од резултата другопласираног, његовог земљака Рисуке Ирија.

Бронзану медаљу освојио је израелски пливач Гај Барнеа са временом од 25 секунди и девет стотинки.

Злато за Американке у трци штафета на 4x200 метара слободно

Америчка женска пливачка репрезентација својила је данас златну медаљу у трци штафета на 4x200 метара слободним стилом.

Американке су трку испливале за осам минута и 49 стотинки. Сребро је припало Канађанкама које су биле спорије за 3,18 секунди, док је бронзану медаљу освојила селекција Италије, која је за победницама каснила 5,65 секунди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара