Србија у полуфиналу

Мушка ватерполо репрезентације Србије пласирала се у полуфинале Универзијаде, пошто је у четвртфиналу на базену Бањица савладала Италију са 7:6 (2:2, 2:1, 2:1, 1:2), Противник у полуфиналу је селекција Аустралије. У другом полуфиналу састају се Грчка и Хрватска.

Двоструки стрелац за Србију био је Милош Ћук, а по један погодак постигли су Лука Шапоњић, Ђорђе Башић, Борис Вапенски, Урош Калинић и Марко Петковић.

У италијанској екипи најбољи је био Париде Сакоја са два гола, а по једном су се у стрелце уписали Зено Бертоли, Роман ди Сома, Алесандро Нора и Луиђи Гоба.

Меч је одигран на Бањици пред око 500 гледалаца, а судили су Фекете (Мађарска) и Кабељо (Шпанија).

Србија: Бранислав Митровић, Шапоњић 1, Поповић, Ивошевић, Башић 1, Вапенски 1, Калинић 1, Ћук 2, Ранђић, Ковачевић, Петар Филиповић, Петковић 1, Маринковић.

Италија: Мина, Фјориљо, Нинфа, Бертоли 1, Фероне, Ди Сома 1, Нора 1, Мандолини, Ла Пена, Гоби 1, Авалоне, Саћоја 2, Туријело.

Играч више: Србија 5 (3), Италија 9 (4).

Петераца није било.

Српски ватерполисти заслужено су се пласирали у борбу за медаље након велике борбе са Италијанима. У правој шаховској партији у базену Срби су били мудрији и креативњи са играчем више, а уз то и веома борбени у одбрани. Захваљујући свим тим параметрима и индивидуалном квалитету изабраника Дејана Станојевића, Србија је успела да оствари изузетно значајан тријумф.

Утакмица је од самог почетка била врло напета, а њени актери преко мере нервозни. Улог је био велики и нико није желео да се преда без борбе.

Италијани су само једном били у вођству (2:1), али су све време били у игри. У тренуцима када су наши ватерполисти имали прилику да преломе меч у своју корист у томе их је ометао пад концентрације у нападу, али и пристрасност суидског пара који је настојао да сусрет до краја буде неизвестан.

Србија је имала два пута предност од три гола (6:3 и 7:4), међутим ни таква разлика у корист "плавих" није српској екипи обезбеђивала мирнију завршницу.

На крају је, ипак, сачувана минимална предност за пролазак у полуфинале.

Грчка је приредила изненађење победивши Мађарску резултатом 8:7 (2:4, 1:1, 2:0, 3:2), док је Аустралија лако савладала Сједињене Америчке Државе са 8:4 (2:1,1:2,4:1,1:0).

Хрватска је, такође, без већих проблема победила Русију резултатом 16:8 (5:1, 3:3, 5:3, 3:1).

Селекција Србије у петак ће у полуфиналу играти против репрезентације Аустралије у другом полуфиналу састају се Грчка и Хрватска.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара