Читај ми!

Ана у финалу

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у финале ВТА турнира на Балију пошто је јутрос савладала Рускињу Нађу Петрову са 2:0 (6-1, 7-5).

Изузетно расположеној Ани,која у Индонезији брани прошлогодишњу титулу, Рускиња је успела да пружи равноправан отпор само до пред крај другог сета, али није успела да се врати у меч.

Српска тенисерка Ана Ивановић оценила је да је у победи над Нађом Петровом највреднија чињеница да није поклекла пред нападима Рускиње која је била надомак преокрета.

"Петрова је играла сјајно у другом сету, а имала је шансу и за преокрет. Задовољна сам својом игром, јер нисам допустила да олако изгубим стечену предност", рекла је Ивановић после меча.

Наша тенисерка је после убедљиво добијеног првог сета (6:1) у истом ритму ушла и у наставку меча, али је Петрова снажно узвратила и увела неизвеснот у сет.

Руска тенисерка је променила тактику и натерала Ивановићеву на дуже размене удараца, играјући на карту стрпљења.

То јој се у први мах исплатило, али је српска тенисерка на време успела да нађе одговор на овај тактички напад Петрове.

Ивановић не само што је остала "на ногама" после контра удара Петрове, него је прешла у контраофанзиву, дошла до брејка у 11. гему и на крају остварила вредну победу.

Противница нашој тенисерки биће Анабел Медина Геригес, којој је други полуфинални меч због повреде предала Немица Сабине Лисицки код вођства шпанске тенисерке од 6:3, 4:6, 4:0.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара