Читај ми!

Преокретом до победе

Новак изгубио први сет, успео да се врати и преокрене резултат у своју корист. У четвртфиналу турнира у Базелу Новак Ђоковић је савладао Кипранина Маркоса Багдатиса са 2:1 и пласирао се у полуфинале, где га очекује Јапанац Кеj Нишикори, који је савладао Казахстанца Кукушкина .

Кипранин је био изузетно мотивисан од старта меча. Напао је новака, освојио први сет. Ипак, у наставку је поклекао и положио оружје пред мајстором тениса, нашим Новаком Ђоковићем. Меч је трајао један час и 40 минута. Противник у полуфиналу је Кеj Нишикори из Јапана.

Недовољно концентрисан, уз слабу кретњу, Новак у првом сету није имао ниједну брејк шансу. Багдатис је доминирао, није дозволи нашем тенисеру да се врати у меч. Снажним и прецизним ударцима успео је да уздрма Ђоковића.

На самом старту Багдатис одузима сервис нашем тенисеру. Новак покушава да се врати,не успева. Кипранин чува предност. У седмом гему има нову прилику, коју користи и води са 5:2. Багдатис експресно стиже до сет лопте. Ас сервис и сет са Кипранина - 6:2 у првом сету.

Новак је много сигурније отворио други сет. Лагано осваја своје сервисе и користи сваку прилику да нападне Кипранина. Багдатис се успешно брани јаким сервисима, тако да наш тенисер не успева да дође до брејк лопте. Оба тенисера заджавају своје сервисе.

Коначно, у шестом гему Новак користи пад у Багдатисовој игри , долази до брејка и води са 4:2. Ђоковић потом материјализује брејк. Новак поново напада и осваја сервис противника и идентичним резултатом долази до поравнања у сетовима 1:1, 6:2 у другом сету

Добар Новаков почетак  и у трећем сету. Након освојеног сервиса, осваја и сервис противника. Уследио је мирнији ток сета у коме је Ђоковић контролисао игри и рутински привео меч крају, 6:3 у трећем сету.

У борби за финале Ђоковић се састаје са 31. тенисером света, Јапанцем Кејом Нишикоријем, који је раније данас победио Михаила Кукушкина из Казахстана са 6:4, 5:7, 6:4.

Србин и Јапанац до сада су играли само једном, прошле године на Ролан Гаросу, када је Ђоковић славио са 3:0 у сетовима.

Турнир у Базелу игра се за укупан наградни фонд од 1,83 милиона евра.

 

Ђоковић: Још се навикавам на такмичарски ритам

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је, после пласмана у полуфинале турнира у Базелу, да се његово тело још није навикло на такмичарски ритам.

"Почео сам споро, без живости и Багдатис је то искористио. Мислим да се кључни моменат десио при резултату 3:2, када сам направио брејк. Моје тело се још привикава на овакав начин такмичења и морам да будем стрпљив", рекао је Ђоковић.

"Не играм како знам, али побеђујем и то је најважније. Данас сам искористио шансу да се вратим у меч. Знам да ће добра игра доћи, али ја сам нестрпљив и не могу да дочекам да се то догоди", додао је Ђоковић.

У полуфиналу противник ће му бити Каи Нишикори из Јапана, тренутно 32. играч на АТП листи. "Новак игра на другачијем нивоу. Трудићу се да будем агресивнији, него што сам обично", рекао је Нишикори, који је у једини меч са Ђоковићем изгубио, 2010. на Ролан Гаросу.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара