Читај ми!

Награда Федереру у Базелу

У свом родном граду у анкети гледалаца Роџер Федерер је проглашен за најбољег играча који је играо АТП турнир у Базелу. Федерер је добио и улицу у Бијену.

У конкуренцији 16 фантастичних тенисера на другом месту нашао се први тенисер света Новак Ђоковић. Федерер је добио 40 хиљада гласова, а Ђоковић три хиљаде 233. Поред најбољег светског тенисера и Федерера кандидати су били Пит Сампрас, Џон Мекинро, Бјерн Борг, Андре Агаси, Џими Конорс, Иван Ландл, Матс Виландер, Борис Бекер, Стефан Едберг, Гиљермо Виљас, Јаник Ноа и Илија Настасе. 

 

Град Бијен на западу Швајцарске одлучио да једна улица у том месту носи име познатог тенисера из те земље Роџера Федерера. Улица које ће носити Федерерово име  пролази између седишта Швајцарске тениске федерације и простора где ће бити направљен нови стадион у Бијену.

Преговори нису били једноставни, извештава АТС, јер је име тенисера који је освојио рекордних 16 гренд слем титула заштићено као регистровани заштитни знак.

Федерер је омиљен у родној Швајцарској, где је на прошлим парламентарним изборима у октобру добио 132 гласа, иако његово име није било на листи кандидата.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара