Читај ми!

Ноле јури форму у Базелу

Српски тенисер Новак Ђоковић после шест седмица паузе због повреде враћа се на терен учешћем на турниру у Базелу, а данас је изјавио да је потребно извесно време како би се видело може ли да игра у топ форми након прекида историјске сезоне.

Светски рекет број један наступиће предстојеће седмице у родном граду Роџера Федерера, пошто се опоравио од повреде леђног мишића, због које је био принуђен да прекине дуел против Хуана Мартина Дел Потра у оквиру полуфинала Дејвис купа Србија - Аргентина 18. септембра у Београду.

"Наравно да ће бити потребно неко време да се вратим у праву форму. Не очекујем да ћу у Базелу играти са 100 одсто могућности, али покушаћу", рекао је овогодишњи шампион Аустралијен Опена, Вимблдона и Ју Ес Опена.

Ђоковић ће у Базелу за првог противника имати 50. тенисера са АТП листе, Белгијанца Ксавијера Малиса, са којим се састаје у уторак.

Србин је признао да му је прунудна пауза "можда и одговарала".
"Повреда никада није добродошла, али је сада, рецимо, дошла у право време. Имао сам мало више времена да се опоравим и одморим. Мислим да је ово била најдужа пауза коју сам имао у последњих четири или пет година", изјавио је прворангирани тенисер света, наводећи да је свакодневно ишао на терапију.

Ђоковић је оценио да је решеност да помогне националној репрезентацији Србији у Дејвис купу погоршала његову повреду, задобијену на грен слем турниру у Њујорку, али је истакао да не жали због тога.

"Одлучио сам да играм, што се показало на неки начин као погрешно по моје здравље. Међутим, не жалим због тога. Слушам своје срце, а ја сам желео да играм за Србију у Дејвис купу", поручио је Ђоковић, који у 2011. години има невероватан скор од 64 победе и три пораза.

Турир у Базелу почиње у понедељак и игра се за наградни фонд од 1,22 милиона евра, а титулу брани Федерер.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво