Читај ми!

Јанко без трећег трофеја

Јанко ипак без трофеја. Јанко Типсаревић поражен је од Марина Чилића са 2:1 (3:6;6;3;2:6) у финалу турнира у Санкт Петербургу.

Типсаревић је пропустио одличну прилику да тријумфом у Петрограда постане најусепшнији тенисер света у октобру, пошто је у истом месецу освајао АТП турнире у Куала Лумпуру и Москви. Наш тенисер је био на корак да постане 11. тенисер на светској ранг листи чиме би стекао статус прве резерве за лондонско АТП финале.

У меч су ривали ушли равноправно до средине сета када при резултату 3:2 Чилић успева да освоји брејк а затим одржи предност до краја првог сета.

Други сет почиње агресивном игром и доминацијом ЈанкаТипсаревића који одмах прелази у вођство са 2:0 одузевши сервис противника. Иако је при резултату 4:2 Чилић запретио да врати брејк, Типсаревић успева да одржи предност до краја сета и стиже до изједначења од 1:1 у сетовима.

Одлучујући сет почиње борбом живаца и концентрације. Чилић добија свој сервис спасивши једну брејк лопту а онда снажно напада доводећи нашег тенисера у сличну позицију. Јанко успева да задржи концентрацију и изједначује на 1:1.Следи сигурна размена поена и гемова до 3:2 када Јанко на свој сервис не успева да спаси једну од три брејк лопте и Чилић води са 4:2. Јанко покушава да се одржи у мечу,али му то не полази за руком јер Чилић осваја нови брејк и трофеј на турниру.

Турнир у Санкт Петербургу се играо за наградни фонд од 663.750 долара.

 

Типсаревић: Стигао ме је умор

 

Српски тенисер Јанко Типсаревић казао је да је један од разлога данашњег пораза од Хрвата Марина Чилића у финалу турнира у Санкт Петербургу то што није имао довољно физичке снаге.

"Пружио сам максимум, али сам у трећем сету остао 'без горива'. Играо сам пуно мечева у претходне две недеље", казао је Типсаревић. Он је додао да је Чилић заслужио да победи, пошто је био бољи на терену.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво