Читај ми!

Ново Јанково финале

Јанко Типсаревић од 13 часова игра финале турнира у Санкт Петербургу против Марина Чилића. На сајту РТС-а можете пратити кретање резултата.

Јанко се пласирао у финале АТП пошто је у првом полуфиналу савладао Американца Алекса Богомолова јуниора са 6:2, 6:1. Други рекет Србије ће у недељу јуришати на другу узастопну титулу, а трећу у каријери, после трофеја у Куала Лумпуру и Москви, које је освојио у последњих месец дана.

Типсаревић није дозволио Богомолову ни једну шансу за преокрет, дошавши до једне од најубедљивијих победа у каријери. Наш тенисер је од почетка меча користио снажне и одсечне ударце на које Богомолов није имао одговор.

Јанко је до првог брејка дошао у четвртоим гему (3:1), али је амерички тенисер успео да се прибере и узврати рибрејком (3:2).  Типсаревић је тада кренуо у прави јуриш на сервис противника, везавши осам гемова за вођство од 1:0 у сетовима и 5:0 у другом делу игре.

Потпуно деморалисан, Богомолов је смогао снаге за још само један гем (5:1), док је Типсаревић на свој сервис искристио прву од три везане меч лопте.

Типсаревић ће у финалу АТП турнира у Санкт Петербургу играти против Хрвата Марина Чилића, који је у другом полуфиналу савладао Руса Михаила Јужњог са 6:3, 6:4. Чилић води у међусобним мечевима са 5:1, а последњи дуел припао је Типсаревићу - у Мајамију ове године.

Ово је Типсаревићу треће финале у последњих месец дана на АТП турнирима, после победа у Куала Лумпуру и на Купу Кремља у Москви.

Српски тенисер је изјавио да је сервис био кључ убедљиве победе над Американцем Алексом Богомоловим у полуфиналу АТП турнира у Санклт Петербургу.

"Чини ми се да сам био бољи од Богомолова у игри са основне линије, али је за убедљиву победу пре свега, заслужан одличан сервис", рекао је Типсаревић. Српски тенисер је нагласио да коначни резултат не одражава велику борбу која се водила на терену.

"Није било лако против Биогомолова, иако сам резултатски убедљиво добио овај меч", рекао је Типсаревић, који ће у недељу покушати да освоји трећу титулу у каријери, после трофеја у Куала Лумпуру и Москви.

Турнир у Санкт Петербургу игра се за наградни фонд од 663.750 долара.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара