Читај ми!

Надал неће у Британију

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да неће наступати на турниру у Квинсу следеће године због строгих пореских закона у Великој Британији. Уместо у Квинсу, Надал ће играти у Немачком Халеу.

Надал је рекао да може да "изгуби новац" када игра турнире у Британији због пореских закона. Шпанац није једини који избегава Британију. Својевремено Агаси је завршио на суду, и изгубио. Најбржи човек данашњице Јусеин Болт такође избегава ову земљу.

"Порески режим у Великој Британији компликује ствари, јер када идете да играте у Квинсу проблем није да победите, проблем је то што могу да изгубим новац, јер одем тамо да играм једну недељу, а они узму новац од мојих спонзора. То је пуно", рекао је други тенисер света.

"Играћу на Вимблдону, играћу на Финалу АТП тура. То је пуно недеља, пуно пореза. Постаје све компликованије да се игра у Британији", казао је Надал. Он је најавио да ће уместо у Квинсу наступати на турниру у Немачком Халеу који се игра на травнатој подлози исте недеље када и турнир у Британији.

Страни спортисти су у Британији опорезовани за новац који добијају од освојених награда и накнада за наступ, али и на приходе које остварују од спонзорских уговора.

Закон који се такође односи на музичаре и глумце уведен је када су британске пореске власти добиле случај против тенисера Андреа Агасија 2006.

Агаси је морао да плати порез на приходе које је добио од својих спонзора, компанија Најк и Хед, чије је производе рекламирао на Вимблдону и другим такмичењима у Британији.

Олимпијски шампион у спринту и најбржи човек свих времена Јусеин Болт због тог закона не наступа у Британији.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије