Читај ми!

Ана "демонтирала" Звонарјову

Ана Ивановић поново ужива на терену. А када је тако, ниједна противница јој не може ништа. Колико је српска тенисерка моћна када је у форми, уверила се на својој кожи Вера Звонарјова.

Ана ју је победила више него убедљиво, са 2:0, по сетовима 6:2, 6:1.

"Задовољна сам начином на који сам играла... Мислим да је и она играла добро, али сам дугим лоптама  успела да је спречим да крене у напад", рекла је Ана Ивановић после меча. "Срећна сам, јер је она сјајна играчица".

Ивановићева је врхунском игром декласирала Звонарјову која није успела да пронађе решење за убитачне форхенде српске тенисерке.

Бивша прва тенисерка света изгледа да је пронашла оно оружје којим је пре три године делила лекције својим противницама и стигла до самог светског врха.

Ивановићева је само у почетном гему имала проблеме са "штеловањем" нишана, што је Звонарјева искористила и дошла до брејка.

У наставку меча, наша тенисерка је одмах узвратила брејком, очигледно поставивши ствари на своје место.

У четвртом гему је борбена игра наше тенисерке поново довела до брејка (3:1), али у жељи да што пре реши први сет направила је неколико дуплих грешака и дозволила Звонарјовој да узврати брејком (3:2).

Као да је тај изгубљени гем био сигнал за Ивановићеву, која неумољиво, са основне линије почиње да решета поље Звонарјове и улази у серију од четири везана гема за вођство од 6:2 и 1:0 у другом сету.

Као да је тражила предах за коначни напад, Ивановићева је препустила Звонарејовој још један гем (1:1), а онда из свих "оружја" просто прегазила противницу и искористила другу меч лопту.

Ана Ивановић ће се у борби за полуфинале састати са победницом меча између Пољакиње Агњешке Радвањске и Швеђанке Софи Арвидсон.

У међусобним дуелима, наша тенисерка има изједначен резултат са Радвањском (3:3), док против Арвидсонове води са 3:1.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се