Читај ми!

Ана "почистила" Светлану

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у осмину финала WТА турнира у Пекингу, пошто је у другом колу савладала Рускињу Светлану Кузњецову са 6:2, 6.3. Aна ће се у борби за место у четвртфиналу састати са победницом дуела између Рускиње Вере Звонарјове и Чехиње Кларе Закопалове.

Други рекет Србије играла је као у најбољим данима и за нешто више од сат времена просто "одувала" Кузњевцову са терена. Ивановићева је импоновала снагом удараца и високим процентом освојених поена на први сервис.

Већ на старту меча је било јасно да ће српска тенисерка водити главни реч у овом дуелу, пошто је брзо повела са 3:0.Кузњецова је успела да добије један гем на свој сервис и да смањи на 3:1, али јој је наша тенисерка поново одузела севрис и стигла до 5:1.

Кузњецова је узвратила брејком (5.2), али је расположена Ивановићева поново преузела контролу игре и још једном одузела сервис противници за вођство од 1:0 у сетовима.

Наша тенисерка је разорним форхендима наставила да "бомбардује" терен Кузњецове и у другом сету, брзо дошавши до вођства од 5:1. Ипак, сервирајући за меч, Ана Ивановић је мало попустила у концентрацији, што је Кузњецова искористила и спасила две меч лопте, смањивши на 5:2.

Рускиња је и на свој сервис била успешна (5:3), али у наредном гему није успела да застави захукталу Ану која је снажним и прецизним сервисом отворила врата осмине финала Пекинга.

Ово је био њихов осми сусрет и шеста Анина победа . Укупни наградни фонд турнира у Пекингу износи 4, 5 милиона долара. Ана је остала једина представница Србије, пошто су Јелена и Бојана изгубиле своје мечеве већ у првом колу.

Ивановићева ће се у борби за место у четвртфиналу састати са победницом дуела између Рускиње Вере Звонарјове и Чехиње Кларе Закопалове. Ана Ивановић у међусобним дуелима губи против Звонарјове са 5:4, док против Закопалове води са 1:0.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво