Ђоковић с друге планете

Шпански медији се утркују у епитетима којима величају победу најбољег српског тенисера Новака Ђоковића над некрунисаним краљем шљаке Рафаелом Надалом у финалу Мастерса у Мадриду.

Најдаље у похвалама отишао је мадридски спортски дневник "Елмундо депортиво", који је Ђоковића назвао Суперменом.

"Ђоковић је дефинитивно Супермен који је овладао нашом тениском планетом", оценио је аутор текста и нагласио да је српски тенисер "магичне моћи добио у финалу Дејвис купа у децембру када је Србија у Београду први пут у историји освојила титулу".

"Не постоји људски створ на Земљи који данас може да се супротстави човеку 'са Криптона' таквог играчког жара, снаге удараца и физичке спремности", каже се у надахнутом тексту.

"Спремност Новака Ђоковића била је очигледна и до сада, али је његова супериорност дошла до пуног изражаја освајањем 'планете Рафаела Надала" истиче се у тексту.

Мадридски Ас у наслову тврди да нико данас "на Земљи не може да победи Ђоковића".

"По ономе што смо видели, Џокер Ноле је сада победом над Надалом на шљаци у Мадриду освојио и сам тениски Монт Еверест, а остало му је да освоји још неколико врхова од преко 8.000 метара - Ролан Гарос, Вимблдон, као и место број један на свету", тврди аутор текста.

"Марка" је у наслову оценила да је "ураган Ђоковић уништио Надала и на шљаци", као и да је "непобедиви Србин истакао кандидатуру за место број један".

"Ово је прва победа Ђоковића над Надалом на шљаци у њихових десет међусобних двобоја на тој подлози. Ово је и Ђоковићева шеста титула ове сезоне, односно његов 32. узастопни тријумф, којим се на мање од 2.000 бодова приближио првом месту. Следећа станица - Рим", закључила је "Марка".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије