Читај ми!

Новак величанствени

Краљ је на коленима. Претендент на престо, наш Новак је забележио и 32. победу и то против, на шљаци, непобедивог Надала. После 2 сата и 17 минута дивовске борбе славио је наш тенисер са 2:0 (7:5, 6:4). Ђоковић још једном показао да је у фантастичној форми, а уколико освоји Ролан Гарос биће и званично Светски тенисер број 1.

Краљ је уздрман. Надал је савладан на омиљеној подлози, пред домаћом публиком. Ђоковић је одиграо фантастично. Поново је био најбољи када је било најтеже. Надал је пружио велики отпир, али је новак све нападе одбио, успешно узврати и савладао одличног Шпанца.

Почело је напето на обе стране. Надал пропушта две брејк шансе на сервис Новака. Шта није пошло за руком Шпанцу успео је Новак, прави рани брејк за 2:0. Новак је у налету, наставља са одличном игром ломи надала и уз још један брејк има предност од 4:0.

Надал користи опуштање Ђоковића и враћа један брејк. При резултату 5:3, Новак је севирао за сет, међутим, Надал користи брејк лопту и смањује на 5:4. У наредном гему, на сервис Надала, наш тенисер пропушта три сет лопте, након пет изједначења Надал успева да продужи сет.

Наш тенисер лако осваја свој сервис. Потом поново напада Надала, стиже до 0:40, и три везане сет лопте, користи прву за 7:5 у првом сету. Први сет трајао је 1 сат и девет минута.

Надал креће снажно и агресивно у другом сету. На старту стиже до три брејк лопте, користи прву. Новак узвраћа. Користи другу брејк шансу и враћа брејк. Наш тенисер осваја свој сервис, а на сервис Шпанца пропушта брејк лопту.

При резултату 5:4 Новак осваја три везане меч лопте на сервис Надала, користи другу за коначних 6:4 у другом сету.

Ђоковић је, након што је примио пехар из руку градоначелника Мадрида, поздравио публику на шпанском, а затим наставио на енглеском.

"Рафа није имао среће данас, а увек је велики изазов играти против њега. Надам се ћемо одиграти још много оваквих мечева. Хвала публици што је допринела да овај меч буде посебан", казао је Ђоковић.

Надал је честитао Ђоковићу на одличној игри у финалу, али и током досадашњег дела сезоне.

Тријумф у Мадриду, поред нових 1.000 АТП поена, Ђоковићу је донео и чек на 590.000 евра.

Ђоковић презадовољан

"Изашао сам на терен с мишљу да бих могао да победим. Успео сам и веома сам задовољан игром коју сам приказао", рекао је Ђоковић, који је у Мадриду освојио шести АТП трофеј ове сезоне, укупно 24. у каријери.

"Са тобом је увек уживање играти, ти си велики шампион", обратио се Ђоковић узнемиреном Надалу, са којим би могао да укрсти рекете и следеће седмице у Риму, на петом овогодишњем мастерсу.

"Пре свега, мислим да је Рафа вечерас био лоше среће", истакао је Србин после 32. победе заредом у 2011. години.

Надал је рекао како се надао да ће бити "трећа - срећа", након што је поражен од Ђоковића у Индијан Велсу и Мајамију.

"Очито нисам играо како најбоље умем на земљаној подлози. Мораћу да исправим грешке и да тражим решења како да победим Ђоковића, који заслужује све честитке за оно што је урадио ове сезоне", изјавио прворангирани тенисер света.

"Оно што сам данас пружио на терену није било довољно против веома доброг Ђоковића", поручио је Надал, којег је бриљантни Србин зауставио после 37 узастопних победа на шљаци.