Читај ми!

Јелена без финала

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у финале ВТА турнира у Чарлстону, пошто је у полуфиналу изгубила од Данкиње Каролине Вознијацки резултатом 6:4, 6:4.

Главни узрок пораза осме тенисерка света је чињеница да је током меча направила чак 40 неизнуђених грешака, наспрам 21 колико је забележила Вознијацки.

Наша тенисерка је чак у већем делу сусрета доминирала, али изгледа да није могла да издржи дефанзиву данске играчице, пошто је у одлучујућим тренуцима, када је требало да поентира - грешила.

Почетак меча потпуно је припао српској тенисерки која је одмах направила брејк и повела са 2:0 у гемовима. Тај налет Јанковић је кратко трајао,. пошто је Вознијацки после консултација са оцем променила тактику и почела да игра дуже поене, очигледно чекајући грешке противнице.

Тај план јој је уродио плодом, па је у четвртом гему узвратила брејком (2:2). Јанковић је вратила истом мером (3:2) и та брејк "клацкалица" је трајала до резулатта 4:4, када Вознијацки први пут успева да поведе у мечу, а потом и да оствари кључни брејк за вођство од 1:0 у сетовима.

Наша тенисерка није имала прави одговор на игру Вознијацки, већ је ишла из грешке у грешку. Данкиња је поново чекала праву прилику за напад на сервис противнице и искористила је у десетом гему, када је дошла до победе.

Вознијацки ће у недељу за титулу играти против победнице другог полуфиналног дуела који се игра између Кинескиње Пенг Шуеј и Рускиње Јелене Веснине.

Наградни фонд турнира је 721.000 долара.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара