Јелена у четвртфиналу

Јелена је прва од наших тенисера која је успела да избори пласман у четвртфинале турнира Мастерс серије у Мајамију. Први рекет Србије савладала је осминифинала Анабелу Медину Гаригес из Шпаније са 2:0. Јанковићева брзо стигла до убедљиве победе. Јанковићева ће у четвртфиналу играти против 23. тенисерке света Андрее Петковић из Немачке.

Јелена је још једном показала да је у доброј форми. Лако и убедњиво је савладала Шпањолку 73. на ВТА листи. Наша тенисерка није дозволила никакво изненађење. Од самог почетка је диктирала темпо, контролисала игру и на крају победила. Противница није имала решења за одличну игру Јанковићеве. Меч је трајао један сат и 21 минут.

Јелена је кренула силовито. Напала је противницу и врло брзо уз два брејка има предност од 4:0. Долази до опуштања код наше тенисерке, губи свој сервис. Међутим, брзо се враћа у меч, осваја нови брејк, а потом и свој сервис за 6:1 у првом сету. Сет је траја 30 минута.

У другом сету противница је пружила нешто већи отпор. Ипак недовољно да би угрозила нашу тенисерку. До резултата 2:2 обе тенисерке су држале свој сервис. Тада Јелена прави брејк и стиче предност. То је тотално сломило противницу. До краја сета Јелена је освајала свој сервис. На крају користи меч лопту на сервис Анабеле Гаригес за коначних 6:3 у другом сету.

Била је ово седма победа Јанковићеве у међусобним дуелима, Шпањолка није славила ниједном.

Јанковићева ће у четвртфиналу играти против 23. тенисерке света Андрее Петковић из Немачке, која је победила прву тенисерку света Каролину Вознијацки из Данске са 7:5, 3:6, 6:3. То ће бити њихов први међусобни меч

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво