Ноле фантастико почистио Федекса

Браво Ноле! Блистави Новак владар Дубаија, савладао је Швајцарца Роџера Федерера са 6:3, 6:3 и освојио АТП турнир у Дубаију који се играо за наградни фонд од милион и 619.000 долара. Ђоковић је на тај начин одбранио пехар освојен прошле године у највећем граду Уједињених Арапских Емирата.

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић успео је да освоји трећу узастопну титулу на турниру у Дубаију пошто је данас победио Роџера Федерера из Шајцарске са 2:0, по сетовима 6:3, 6:3.

Ђоковићу је као победнику турнира припало је 500 АТП бодова и 385.000 долара.

Био је ово 21. дуел Ђоковића и Федерера, а тенисер из Швајцарске води са 13 победа насрпам Новакових осам.

Новак је одлично почео меч и већ у трећем гему дошао до брејка. Ђоковић је убрзо имао нову шансу да Федереру одузме сервис, али је тенисер из Швајцарске успео да смањи на 3:2 у гемовима. После 34. минута игре у првом сету Ђоковић је искористио другу сет лопту и поново одузео противником сервис за 6:3.

У другом сету боље је почео Федерер, који је повео са 3:1 у гемовима. Уследио је, међутим, преокрет после којег се Ђоковић радовао победи. И други сет Ђоковић је добио са 6:3, после укупно сат и десет минута игре.

Новак је након тријумфа над Швајцарцем изјавио да је задовољан издањем против некада најбољег играча на свету. Ђоковић, који од почетка године није доживео ниједан пораз, истакао је да је "добро припремљен" и додао да на терену изгледа "одлично".

"Жестоко сам радио на сервису, који ме није баш најбоље служио током претходних месеци. Ако желим да побеђујем најбоље тенисере на свету, мој сервис мора да буде на веома високом нивоу", поручио је Ђоковић.

Наш најбољи тенисер неће имати времена за одморе с обзиром да га већ следећег викенда очекују обавезе у Дејвис купу. Репрезентација Србије креће у одбрану титуле, а први ривал на том путу биће јој селекција Индије у Новом Саду.

"Прошле године направили смо историјски успех. Ретко играмо заједно, али атмосфера у репрезентацији је сјајна. Имамо препознатљив тимски дух и свима је велико задовољство када играмо за државни тим", закључио је Ђоковић, који је у Дубаију освојио 20 турнир у каријери.

Био је ово 21. дуел Ђоковића и Федерера, а тенисер из Швајцарске води са 13 победа насрпам Новакових осам. Ђоковић је ове године пре турнира у Дубаију освојио Отворено првенство Аустралије, а у 12 одиграних мечева остварио је исто толико победа.

Број коментара 211

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије