Преко Бердиха до финала

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Дубаију пошто је Чех Томаш Бердих предао меч при резултату 1:1 и вођству Ђоковића у трећем сету са 4:2 (6:7;6:2;4:2).

У тренутку предаје било је 1:1 у сетовима и српски тенисер је у трећем сету водио са 4:2. Претходно је направио брејк у шестом гему.

Чешки тенисер је први сет добио са 7:6 (7:5), али је Ђоковић у другом делу меча направио два брејка и решио сет у своју корист са 6:2.

Ђоковић је постављен за другог носиоца на турниру, а последње две године је освојао титулу у Дубаију.

Противник српског тенисера у финалу биће Швајцарц Роџер Федерера који је у другом полуфиналу савлдао Француза Ришара Гаскеа са 6:2, 7:5.

Турнир у Дубаију игра се за укупни наградни фонд од 2.233.000 долара, а победник ће освојити 500 АТП бодова и чек на 386.000 долара.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије