Новак у другом колу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Отвореног првенства Француске, пошто је на старту турнира савладао Казахстанца Јевгенија Корољева са 6:1, 3:6, 6.1, 6:3.

Ђоковић је сјајно започео партију протов Корољева, експресно добивши први сет са 6:1, да би у наредном делу игре, после вођства од 2:1, дозволио противнику да преузме иницијативу и изједначи.

У наставку меча Ђоковић је поново "наместио нишан", прецизно погађао противниково поље, дозволивши Корољеву да освоји свега један гем.

Четврти одлучујући сет такође је протекао у знаку Ђоковића, који је повео са 2:0, да би у деветом гему на сервис Корољева искористио прву од три меч лопте.

Трећи рекет света ће се у борби за треће коло састати са 246. на АТП листи Јапанцем Кејом Нишикоријем које савладао 58. играча света Колумбијца Сантјага Хиралда са 3:2 (2:6, 4:6, 7:6, 6:2, 6:4).

Ђоковић је до сада само једном играо са Хиралдом, 2007. године у првом колу Ролан Гароса, када је био успешнији.

Новак задовољан

"Физички се сада осећам добро, спреман сам... Ове године сам први пут имао проблема са алергијом. И даље ме мало мучи, али много мање него у претходна два месеца. Срећан сам што је то сада иза мене и што могу да се фокусирам на терен", рекао је Ђоковић.

"Имао сам успоне и падове. Нисам играо добро у другом сету, али сам успео да пребродим кризу. После сам играо боље, сервирао боље. Важно је да идем напред", оценио је Ђоковић.

"Федерер и Надал су најбољи тенисери света и највећи фаворити за ову титулу. Али, ако будем играо свој најбољи тенис и ако будем успео да одржим тај ниво мислим да имам добре шансе да одем далеко у другој недељи турнира", рекао је најбољи српски тенисер.

"Увек су противници у првим рундама такмичења опасни. Они су врло мотивисани, тако да их никад не треба потцењивати", рекао је Ђоковић и додао да управо жеља за победом прави разлику између најбољих тенисера и осталих.

"Разлика је та способност да све време будете јаки и концетрисани, да разумете чиме се бавите у животу и да проблеме решавате на најбољи начин, давајући максимум у сваком тренутку", истакао је.

"Некада не играте најбоље, али нађете начин да победите... Ово је наш живот. Пут који смо изабрали. Велика је жеља да будемо на врху. То ме покреће, мотивише и узбуђује сваки пут када изађем на терен".

Последњи меч на том терену играће Јелена Јанковић против Аустралијанке Алише Молик, 94. тенисерке на WТА листи. Јанковићева, четврти носилац на Ролан Гаросу, до сада је играла шест пута са Аустралијанком и остварила две победе.  Меч почиње око 19.30 часова. Директан пренос РТС-2.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 19. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије