Филип победио Зебаљоса

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Београду пошто је у другом колу савладао Аргентинца Орасија Зебаљоса са 6:3, 1:6, 7:6 (7:5), после два сата и 27 минута велике борбе.

Крајиновић ће се у борби за полуфинале састати са бољим из меча који је у току између браниоца титуле Новака Ђоковића и Италијана Фабија Фоњинија.

Талентовани српски тенисер је направио највеће изненађење у досадашњем делу турнира, будући да је као 319. на АТП листи савладао много боље рангираног Аргентинца (52) и тиме остварио највећи успех у каријери .

Осамнаестогодишњи Крајиновић се од старта супротставио фаворизованом Зебаљосу форсирањем игре са основне линије и чекањем противникових грешака, што му се на крају испластило и донело заслужен тријумф.

Зебаљосу није помогла ни очигледно већа снага удараца, с обзиром на то да му је млади Србин стрпљиво парирао и чекао своје прилике, односно неизнуђене грешке које су му у највећем броју случајева доносиле поене.

Први сет је започео потпуном доминацијом Аргентинца који је повео са 2:0, направивши брејк у првом гему. Крајиновић је на ту бачену "рукавицу" Зебаљоса одговорио "канонадом" од пет гемова за вођство од 5:2, што је "грогирани" противник тешко поднео, успевши да освоји још само један гем на свој сервис.

У наставку меча ситуација се окренула у корист Аргентинца који је брзо дошао до изједначења у сетовима.

Трећи, одлучујући сет било је тактичко одмеравање снага, у којем је први брејк у шестом гему направио Крајиновић, на шта му је Аргентинац одмах узвратио (4:3), а потом на свој сервис и изједначио.

Велика борба настављена је у тај брејку у којем је Крајиновић, иако физички слабији од Зебаљоса, показао да је ментално јачи, искористивши прву од две меч лопте.

Отворено првенство Србије игра се за укупни наградни фонд од 424.950 евра.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије