Троицки у четвртфиналу

Српски тенисер Виктор Троицки, лакше него што је очекивано, стигао је до четвртфинала на Oтвореном првенству Србије . Он је у осмини финала надиграо Француза Флорана Серу са 2:0 (6:0, 6:1). Велико изненађење приредио је Рус Игор Андрејев победом над Хрватом Ивом Карловићем.

Виктор је за само 40 минута игре савладао Серу. Француз није знао како да се супротстави домаћем тенисеру. Ово је био најкраћи меч на Отвореном првенству Србије.

Први сет наш тенисер је окончао је без изгубљеног гема након приказане фантастичне игре.

У другом сету по један гем припао је обојици тенисера, када је меч прекинут због јаког пљуска, који је онемогућио да се игра настави. Пола сата касније, временски услови су се стабилизовали, а Виктор је завршио започето - докрајчио је ривала након пет гемова у низу.

Станислас Вавринка, четврти носилац турнира, биће Викторов противник у четвртфиналу, које је на програму у петак.

"Срећан сам због игре коју сам пружио у овом мечу. Погађао сам све што сам пожелео", изјавио је Троицки после победе.

"Вавринка је до сада свакако најтежи противник у мом делу жреба. Неће бити лак меч, али даћу све од себе да уз помоћ београдске публике оштварим победу", рекао је Троицки.

Руски тенисер Игор Андрејев направио је изненађење на Отвореном првенству Србије у Београду, пошто је у другом колу савладао петог носиоца Хрвата Ива Карловића са 6:4, 7:5.

Андрејев ће у четвртфиналу играти против трећег носиоца Сема Кверија, који је данас савладао Руса Јевгенија Корољева са 6:3, 6:4.

Швајцарац Станислас Вавринка, који је постављен за четвртог носиоца, у другом колу био је бољи од Италијана Алесија ди Маура са 6:1, 6:4.

Отворено првенство Србије игра се за укупни наградни фонд од 424.950 евра.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије