Србија Опен

Ђоковић изузетно мотивисан

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је изузетно мотивисан да одбрани титулу на другом АТП турниру "Сербија опен", који се одржава у Београду од данас до 9. маја. Првог дана такмичења на АТП турниру "Сербија опен" од наших тенисера на терене излазе Душан Лајовић, Виктор Троицки, Никола Чачић и Марко Ђоковић.

Лајовић игра између 15,30 и 16,30 часова против петог носиоца Хрвата Ива Карловића, док се Троицки састаје од 20 часова са Шпанцем Иваном Наваром.

Чачић и Марко Ђоковић у првом колу у конкуренцији дублова играју после 21,30 часова против аргентинског пара Леонардо Мајер/Орасио Себаљос.

"Овај турнир ми пуно значи, јер играм у својој земљи и родном граду ", истакао је Ђоковић, који ће у првом колу бити слободан, тако да ће на терен изаћи највероватније у среду.

Други тенисер света нагласио је да је "свестан улоге фаворита" на овом турниру, на којем су други и трећи носилац Американци Џон Изнер и Сем Квери, рангирани на 22. и 23. месту АТП листе.

"Увек пружам максимум и нисам од играча који могу да изађу на терен и изгубе, иако су фаворити", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у СРЦ "Милан Гале Мушкатировић".

Први рекет Србије позвао је београдску публику да у што већем броју дође на Дорћол и подржи наше играче.

"Прижељкујем пун стадион, не само на мојим мечевима, већ и на дуелима у којима играју остали наши играчи", рекао је Ђоковић.

Најуспешнији српски тенисер свих времена поручио је да "Сербија опен" треба да прикаже Београд и Србију у најлепшем светлу.

"Овај турнир ме испуњава поносом, јер показује свету најлепше лице Србије", рекао је Ђоковић.

Први носилац "Сербија опена" изразио је наду да ће у скорој будућности "Србија Опен" привући имена из врха светског тениса.

"Турнир је смештен између два мастерса, тако да сви играчи чувају енергију за Мадрид и Ролан Гарос. Зато је сада тешко привући звучнија имена", објаснио је Ђоковић, али је напоменуо да има времена за подизање такмичења на виши ниво.

Он је напоменуо да "Сербија опен" има лиценцу за одржавање такмичења у наредних десет година.

Поред Ђоковића, на турниру учествују још петорица српских тенисера - Виктор Троицки, Јанко Типсаревић, Филип Крајиновић, Душан Лајевић и Марко Ђоковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара