Лош почетак српских тенисера

Почео је "Србија опен". Данас су на програму квалификације. Вести са централног терена нису позитивне.

Српски тенисер Давид Савић биће наш једини представник у трећем колу квалификација на другом АТП турниру "Србија Опен" у Београду, пошто је у другом колу савладао Американца Тревиса Ретенмајера са 6:2, 6:4.

Савић ће се у одлучујућем мечу за пласман у главни жреб "Србија Опена" у недељу састати са Италијаном Флавиом Ћиполом који је у другом колу елиминисао нашег представника Арсенија Златановића резултатом 6:1, 6:1.

Поред Златановића, још шесторица српских тенисера нису успела да прођу квалификације.

У првом колу Душан Вемић је резултатом 6:3, 6:2 изгубио од Хрвата Франка Скугара, који је затим савладао и Бориса Пашанског - 6:1, 6:4.

Сашу Стојисављевића је на старту зауставио још један Хрват Антонио Санчић резултатом 5:7, 6:3, 6:2.

Никола Ћаћић поражен је у другом колу против Хрвата Рока Каранушића резултатом 6:4, 6:4, Александра Словића је са 6:4, 6:2 елиминисао Рус Јевгениј Донској, док је Дејан Катић забележио пораз против Канађанина Питера Поланског резултатом 6:3, 6:2.

Први носилац на турниру је Новак Ђоковић, следе Американци Џон Изнер и Сем Квери, а четврти "костураш" је Швајцарац Станислас Вавринка.

Отворено првенство Србије игра се за укупни наградни фонд од 424.950 евра.


 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије