Све спремно за "Сербија опен"

Директор тениског турнира "Србија опен" Горан Ђоковић изјавио је да је све спремно за одржавање другог по реду такмичења које ће у Београду од 3. до 9. маја окупити играче из 16 земаља света.

"У завршној смо фази припрема. Капацитет терена је проширен и износиће близу 10.000 места", рекао је Ђоковић на конферецнији за новинаре у СРЦ Милан Гале Мушкатировић.

Директор турнира је нагласио да ће поред већ познатих 19 учесника, које предводи бранилац тируле Новак Ђоковић, на главном турниру играти и 21. играч света Шпанац Томи Робредо, као и српски играчи Марко Ђоковић и Филип Крајиновић, који су добили вајлд карте.

Ђоковић је напоменуо да су вајлд карте за квалификације добили Арсеније Златановић, Никола Ћаћић и Душан Лајовац.

"Списак учесника турнира проширен је за још два наша играча, тако да се  ове године надамо повољнијем жребу него прошле, и српском финалу", рекао је Ђоковић и додао да ће још две специјалне позивнице бити додељено после мастерса у Риму.

Он је истакао да је у дублу сигурно учешће Ненада Зимоњића, као и Давида Савића који још није нашао партнера.

Жреб за "Сербија опен" је у петак у 19 часова у Скупштини Београда, а свечано отварање такмичења заказано је за понедељак 3. маја у 19,30 часова.

Укупан наградни фонд турнира је 424.950 евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се