Словачка води

Данијела Хантухова победила је Јелену Јанковић са 2:0 у трећем мечу тениских репрезентација Србије и Словачке за опстанак у Светској групи Фед купа. Након овог дуела, одиграног у београдској Арени, Словачка води са 2:1.

Хантухова је заиста била боља од Јанковићеве на овом мечу, али ипак треба одати све честитке нашој тенисерки која је и поред повреде забележила  и дуги наступ за нашу Фед Куп репрезентацију у дуелу са Словачком.

У првом сету водила се незивесна борба, тенисерке су много грешиле. Хантухова се боље снашла, повела са 4:2, али се седма тенисерка света убрзо изједначила на 4:4, а затим и преокренула на 6:5.

Ханутхова је ипак успела да освоји наредни гем и сет је решен у тајбрејку, у коме је Словакиња била сигурнија, повела са 5:0 и до краја сачувала предност.

У другом сету тенисерке су сигурно играле на свој сервис, али је Хантухова први вођству од 6:5, у 12. гему, ипак успела да одузме сервис противници, победи и тако освоји други поен за Словачку.

Након овог меча састају се Бојана Јовановски и Магдалена Рибарикова. Уколико Јовановска победи, одлучиваће меч дублова, мећутим, у случају пораза наше тенисерке, Словачка би остварила недостиђну предност у овом дуелу од 3:1, а самим тим и забелеђила укупну победу у овом дуелу.

После два сингла на програму је дубл за који су пријављене Јанковић и Ана Јовановић, односно Хантухова и Рибарикова.

Најбоља српска тенисерка изјавила је да ће у недељу покушати да нападачком игром победи прву играчицу Словачке Данијелу Хантухову.

"Хендикепирана сам повредом зглоба, која ми онемогућава да максимално користим бекхенд ударац. Ипак, трудићу се да борбеном игром, уз максимално коришћење свих капацитета дођем до победе" изјавила је Јанковић.

Бојана Јовановска ће  играти против Магдалене Рибарикове.

"Одгледала сам само један њен меч, али нисам пажљиво пратила, јер је играла против једне моје другарице и нисам тумачила игру. Мислим да је много слабија од Хантухове и да имам добрих шанси у том мечу", рекла је трећа српска тенисерка.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара