Ноле без финала

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале АТП турнира у Монте Карлу, пошто је у другом полуфиналу изгубио од Шпанца Фернанда Вердаска резултатом 6:2, 6:2 после једног сата и 32 минута игре. Вердаско ће се у финалу састати са Надалом који је био бољи од Ферера.

За разлику од преходна два меча на турниру која је добио сјајним сервисом и прецизним ударцима, Ђоковића данас није служио ни један од ових тениских "оружја".

Први сервис српског тенисера само је у 59 одсто случајева погађао поље Вердаска, који је с друге стране, имао константно добар почетни ударац - 78 одсто.

Одраз деконцентрације Ђоковића биле су чак 42 неизнуђене грешке, за разлику од Вердаска који је начинио свега 19 грешка.

Почетак првог сета није наговештавао да ће други рекет света брзо положити оружје пред шпанским тенисером, будући да је на свој сервис повео са 2:1 у гемовима. Вердаско је тада нагло појачао темпо и добио пет гемова за редом.

Наставак меча била је реприза првог сета. Поново је Ђоковић на свој сервис добро започео, али као да је ођедном изгубио поверење у сопствене могућности, допустивши Вердаску да први дође до брејка (2:1). У наредном гему, захваљујући пре свега, грешкама протиовнка, узвратио је брејком, али је то било све што је данас показао, будући да је шпански играч до краја меча задржао конце игре.

Репрезентативац Србије победио је јуче Давида Налбандијана и оценио је да је то једна од његових најбољих партија ове сезоне.

"Ово је била сасвим другачија партија. Играо је јако добро, али мислим да сам му олакшао победу зато што сам имао много неизнуђених грешака", рекао је Ђоковић после пораза.

"Нисам се добро кретао, нисам се осећао добро на терену. Ово је лош дан. Али, са позитивне стране, дошао сам до полуфинала. Морам ово да посматрам као успех и наставим даље", казао је Ђоковић.

Вердаско ће се у финалу састати са земљаком Рафаелом Надалом који је у првом полуфиналу био бољи од још једног Шпанца Давида Ферера.

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво