Новак у полуфиналу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира мастерс серије у Монте Карлу пошто је у четвртфиналу савладао Аргентинца Давида Налбандијана са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:3. Шпанац Фернандо Вердаско биће противник Ђоковића у полуфиналу.

Шпанац Фернандо Вердаско биће противник Новака Ђоковића у полуфиналу тениског трунира мастерс серије у Монте Карлу пошто је у преосталом четвртфиналном мечу савладао земљака Алберта Монтањеса са 2:1 у сетовима - 6:3, 6:7 (4:7), 6:0.

Други и 12. тенисер света до сада су се седам пута састајали на АТП турнирима, а Ђоковић је успешнији и води са 5:2. Последњи дуел против Вердаска Ђоковић је добио прошле године у четвртфиналу турнира у Пекингу резултатом 6:3, 1:6, 6:1.

У преосталим четвртфиналним мечевима турнира у Монте карлу, који се игра за укупан наградни фонд од 2,55 милиона евра, Шпанац Рафаел Надал је савладао земљака Хуана Карлоса Ферера са 6:4, 6:2, а Шпанац Давид Ферер Немца Филипа Колшрајбера са 7:5, 7:6 (7:1).

Полуфинални парови су Ђоковић - Вердаско и Надал - Ферер.

У мечу против Налбандијана, Ђоковић је приказао најбољу игру на овом турниру и тако дошао на корак ближе великом окршају са Рафаелом Надалом у финалу.

Да данас неће бити изненађење, српски ас је показао већ на старту, када је за свега шест минута направио два брејка, дозволивши противнику да освоји само један поен, и повео 3:0.

Тако фуриозан старт довео је у четвртом гему до малог опуштања, што је искусни Аргентинац искористио и брејком смањио на 3:1, а потом на свој сервис и на 3:2.

То је, међутим, било све што је Налбандијан урадио у првом сету, јер је Ђоковић одмах појачао темпо и добио три наредна гема.

Други играч света посао је практично завршио већ у првом гему другог сета, када је четврти пут у мечу одузео сервис Налбандијану. У наредних осам гемова сервери су били успешни, да би у деветом Ђоковић направио још један брејк и остварио трећу победу у два сета.

У полуфиналу ће Ђоковића чекати тежи посао, јер су и Вердаско и Монтањес спецјалисти за шљаку. Против 12. играча света Вердаска наш тенисер до сада је играо седам пута и забележио пет победа. На земљаним теренима резултат је 2:1 за Ђоковића.

Монтањес је тренутно 32. тенисер света, а против Ђоковића је играо три пута, сва три пута на шљаци, и све мечеве је изгубио.

Турнир се игра за укупан наградни фонд од 2,55 милиона евра.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво