Живот тече даље

Сензација на старту Мајамија. Рохус експедовао Новака Ђоковића са турнира, после три сата велике борбе и масе преокрета. Јелена Јанковић лако против Украјинке Корицеве.

Рохус је почео жестоко и после само петнаестак минута игре у првом сету повео са 4:0, нешто касније без велике драме освојио сет и најавио прво велико изненађење у Ки Бискејну ове године.

Ђоковић је знатно агресивније одиграо други сет, али је Рухос успео да му одузме сервис и поведе 3:3. Новак је одмах узвратио, да би се у наредном гему распламсала права битка, при чему је Белгијанац имао 0:40 на сервис српског аса, а затим и још једну предност.

"Нисам се добро осећао на терену и мислим да су сви то могли да виде", рекао је Ђоковић после меча. "Али, живот тече даље".

"Нисам нападао. Некако сам чекао да он удари и то није био добар приступ. Терао ме да трчим, па су поени били дуги. Било је исцрпљујуће".

Белгијски тенисер сигурније је сервирао и наредни гем је добио без проблема, да би Ђоковић поново повео 5:4. Киша није утицала на ритам Рохуса, који је успео да добије наредни гем на свој сервис и изједначи на 5:5. Новак је потом опет имао проблеме, али је добио наредни гем и повео 6:5, али је Рохус сервирао без грешке за 6:6 и тај-брејк.

У тај-брејку велики преокрети. Повео је Рохус 2:0, потом је Новак везао четири поена, да би други тенисер света имао три сет лопте, при вођству од 6:3. Међутим, Рохус успева да изједначи на 6:6, а Новак је имао чак дуплу сервис грешку у одлучујућем тренутку.

Рохус је при резултату 7:7 имао сервис, али је Новак успео да направи мини-брејк и потом је одсервирарао за добијање другог сета.

Драматична дешавања и у трећем сету. Рохус је повео 2:0, да би Србин узвратио и направио брејк. Међутим, Белгијанац поново прави брејк и враћа два гема предности.

Повео је Белгијанац потом са 4:1, а онда велика борба на Ђоковићев сервис. Имао је српски тенисер 40:15, али је дозволио противнику да изједначи, потом је пропустио бар шест лопти за освајање гема, да би Рохус дошао у позицију да још једном одузме сервис Ђоковићу, али се Србин извукао.

Рохус лако добија наредни гем за 5:2, али и Ђоковић наредни гем за 5:3. Белгијанац је потом сервирао за победу, али српски тенисер се не предаје и остаје у игри, јер је одузео сервис противнику за 4:5. И када се очекивало да ће се Ђоковић вратити у меч, прави нову дуплу сервис грешку, која даје крила противнику који одмах користи прву меч лопту.

Један од кључних разлога за пораз лежи у слабом сервису. Готово сваки гем на Ђоковићев сервис био је драматичан, а српски тенисер имао је чак 11 дуплих сервис грешака!

Занимљив је податак да је Ђоковић први играч још од 2005. године који на турниру у Мајамију играо као други тенисер на свету. Наиме, до сада су први или други тенисер били или Роџер Федерер или Рафаел Надал. Ђоковић је 2007. године победио на овом турниру, а прошле године је играо у финалу против Ендија Мареја.

Број коментара 142

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије