Чилић чека Србију, у Сплиту

Хрватска одувала Еквадор у Вараждину. Најбољи тенисер те државе Марин Чилић жели меч са Србијом у полуфиналу. Посао, после дублова, завршили и Французи и Чеси.

Хрватска је, без већих проблема, победила Еквадор у Вараждину, пошто је дубл Иво Карловић, Марин Чилићса 3:0 у сетовима победио еквадорску браћу, Николаса и Ђованија Лапентија, па беу икаквих брига очекује недељне квалиификације.

"Оба тима имају јаке саставе, али Србе чекао код куће и мислим да је то боља опција од гостовања у Америци", рекао је Чилић после дубла.

„Надам се да ћемо и у следећем мечу имати овако добру атмосферу", рекао је Карловић, док је хрватски савез, истовремено, почео преговоре са Сплитом око организације наредног меча Дејвис купа, је се очекује да ће Србија победити САД.

Уколико Србија победи Америку, домаћин четвртфиналног дуела ће бити Хрватска.

Французи су у Тулону оправдали улогу фаворита против Немачке. Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга начели су Немце у петак победама у синглу, а онда је дубл Жилијен Бенето и Мишел Лодра запећатио судбину гостију, пошто си Кристофер Кас и Филип Колшрајбер поражени 3:1.

Чешка је, истовремено, прегазила Белгију чији тенисери у Брију нису успели са освоје ни један сет.

РЕЗУЛТАТИ 1. КОЛА СВЕТСКЕ ГРУПЕ:

ЛОГРОЊО: Шпанија - Швајцарска 1:1

ТУЛОН: Француска - Немачка 3:0

МОСКВА: Русија - Индија 2:1

СТОКХОЛМ: Шведска - Аргентина 1:1

ВАРАЖДИН: Хрватска - Еквадор 3:0

БЕОГРАД: Србија - САД 2:1

БРИ: Белгија - Чешка 0:3

КОКИМБО: Чиле - Израел 2:0

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара