Дејвис куп

Американци смањили резултат

Тениска репрезентација Србије пропустила је данас прву прилику да се пласира у четвртфинале Дејвис купа, пошто је у дублу изгубила од САД са 3:1. Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић изгубили су од Боба Брајана и Џона Изнера по сетовима 6:7, 7:5, 6:7, 3:6.

Србија после два дана такмичења води са 2:1, а трећу победу ће моћи да оствари већ сутра, када су на програму два сингл меча. Од 15.00 играју Новак Ђоковић и Џон Изнер, а после тога играју Виктор Троицки и Сем Квери.

Прва два сингла припала су Србији, пошто је Троицки победио Изнера са 3:1 (7:6, 6:7, 7:5, 6:4), а Ђоковић Кверија, такође са 3:1 (6:2, 7:6, 2:6, 6:3).

Дубл је био шанса да се Србија домогне четвртфиналног дуела са Хрватском у јулу, али је победа изостала иако су САД биле ослабљене неиграњем Мајка Брајана, који са братом близанцем Бобом чини најбољи тандем света. Мајка Брајана је успешно заменио 206 центиметара високи Изнер.

Зимоњић и Типсаревић су имали шансе за тријумф. Српски пар је у тај-брејку првог сета водио са 6:2, а потом имао још једну прилику за вођство од 1:0, али су Американци успели да преокрену резултат и тај део игре реше у своју корист са 10:8.

Зимоњић и Типсаревић су потом стигли до изједначења, пошто су у 11. гему другог сета направли први брејк на мечу и ту предност сачували за резултат 1:1.

Српски тандем имао је шансу да одузме сервис противницима и у 11. гему трећег сета, али је није успео да искористи три брејк шансе. Нову прилику имали су и у тај-брејку истог сета, у коме се догодио и вероватно одлучујући тренутак меча. Зимоњић и Типсаревић су водили са 6:5 и на сервис Кверија покушали да стигну до вођства од 2:1.

Типсаревић је Кверијев сервис ритерном претворио у поен за Србију и одмах почео да слави са Зимоњићем.

Главни судија је, међутим, поен доделио гостима пошто је Зимоњић синглализирао аут код сервиса Кверија, што је противно прописима јер је тако засметао противницима.

Српски дубл потом није искористио још једну сет шансу, па су Американци, поново са 10:8, стекли нову предност. Вођство су материјализовали у четвртом сету у коме су сломили отпор домаћина. У петом гему направили су први брејк, а у последњем, деветом и нови за коначних 3:1.

Зимоњић је тако јубиларни 50. меч у дресу репрезентације завршио поразом. Пре меча председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић уручио је Зимоњићу дреш са бројем 50 и натписом "Зимоњић на леђима".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара