Ноле величанствено, за 2:0

Србија је искористила прилику и после првог дана има резултат од 2:0 против Сједињених Америчких Држава у првом колу Светске групе Дејвис купа. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Сема Кверија са 3:1. Предходно је виктор троицки савладао Изнера, такође, са 3:1.

Ђоковић, други тенисер света, донео је Србији други поен у дуелу са Американцима, пошто је пре њега Виктор Троицки победио Џона Изнера са 3:1.

Само почетак меча био је изједначен. Амерички тенисер је повео са 2:1, затим је Ђоковић освојио наредних пет гемова и завршио овај део игре са 6:2, а за 33 минута.

У другом сету Квери, који је 22. на АТП листи, искористио је опуштеност Ђоковића и повео са 3:0. Американац је имао прилику да поведе са 5:1 и брзо заврши сет, али пошто је пропустио тенисер Србије је преузео иницијативу и без много напора дошао до изједначења од 4:4.

У наставку, Квери је ипак покушао да дође до победе. У неизвесној завршници Американац није искористио 10 сет лопти, а Ђоковић је дошао до предности од 2:0 у сетовима тек у тај-брејку. Само овај део игре трајао је један сат и 17 минута.

Трећи сет тенисер Србије је добро почео, повео са 2:1 и када се очекивало да ће брзо завршити меч, допустио је противнику да се разигра и да освоји релативно лако овај сет са 6:2 и смањи предност на 2:1 у сетовима.

У четвртом сету, коначно је Ђоковић одиграо у истом темпу од почетка до краја. Повео је са 4:1, Квери је смањио на 4:2, а други тенисер света је затим, после још једног изгубљеног гема, дошао до победе у мечу. Меч је трајао три сата и 25 минута.

Ђоковић је после меча рекао да је знао да га очекује тежак меч.
"На почетку меча сам био свестан његових квалитета, да ће пружити велики отпор. Људи нису свесни како је тешко променити подлогу. Последњи пут сам играо на шљаци у јулу или августу. Имао сам доста физичких проблема. Победи се, међутим, не гледа у зубе", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је најважније да је Србија узела два бода првог дана.
"Амерички тим је показао да има квалитетне појединце у синглу, а поготово у дублу, где играју браћа Брајан који су вероватно најбољи пар који је икада играо", рекао је Ђоковић.

Према његовим речима, није се озбиљно повредио за време меча.
"Дејвис куп је специфично такмичење и захтева тимски дух. Успео сам да смогнем снаге после пораза у трећем сету и да добијем меч", рекао је Ђоковић.

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић сматра да су Троицки и Ђоковић олакшали пут Ненаду Зимоњићу и Јанку Типсаревићу уочи дубл меча.

"Имамо велику предност, али морамо да добијемо још један поен. У сваком случају ће бити напорно у дублу. Добро смо припремили Ненада и Јанка и они су спремни", рекао је Обрадовић.

Дејвис купа наставља се данас када је на програму дубл, у коме ће се састати Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић са Американцима - браћом Бобом и Мајком Брајаном. Овај меч почиње у 14.00 у "Београдској арени", директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара