Свјонтек прва, Олга Даниловић напредовала 18 позиција на ВТА листи

Ига Свјонтек убедљиво је најбоља тенисерка на свету, Коко Гоф је друга, а Сабаленка трећа. Најбоље рангирана српска тенисерка је Олга Даниловић

Најбоље рангирана српска тенисерка Олга Даниловић напредовала је за 18 позиција на најновијој ВТА листи, која је објављена данас. Олга Даниловић тренутно заузима 107. место на ВТА листи са 698 бодова.

Другорангирана српска тенисерка Наталија Стевановић назадовала је за четири места и тренутно је 186. играчица света. Она је сакупила 405 поена. Дејана Радановић је 251. тенисерка света са 291 бодом.

Пољакиња Ига Свјонтек се и даље убедљиво налази на првом месту ВТА листе са 11.695 бодова. Свјонтек је пре два дана одбранила титулу на Ролан Гаросу, пошто је победила Италијанку Јасмин Паолини 6:2, 6:1.

Американка Коко Гоф је напредовала за једно место и тренутно је друга тенисерка света са 7.988 бодова, док је Белорускиња Арина Сабеленка пала на трећу позицију са 7.788 поена. Потом следе Казахстанка Елена Рибакина, Американка Џесика Пегула и Чехиња Маркета Вондрушова.

Јасмин Паолини је после пласмана у финале Ролан Гароса напредовала за осам позиција и сада је седма играчица света. У ТОП 10 најбољих тенисерки света налазе се још Кинескиња Ћинвен Џенг, Гркиња Марија Сакари и Унс Жабер из Туниса.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије