Читај ми!

Надал: Велика је шанса да ми је ово последњи Ролан Гарос, али није сто одсто сигурно

Рекордер са освојених 14 пехара у Паризу, шпански тенисер Рафаел Надал, рекао је да није сто одсто сигурно да му је ово последње учешће на Ролан Гаросу, али да је велика шанса да тако и буде.

Надал, који следеће недеље пуни 38 година, последњи пут је у Паризу славио 2022. године, кад је у четвртфиналу елиминисао Новака Ђоковића.

"Велика је шанса да ми је ово последњи Ролан Гарос, али није сто одсто, нећу вам рећи да је сто одсто, јер не могу да предвидим шта ће се десити. Надам се да разумете, прошао сам дуг процес опоравка, скоро две године патње и опоравка од тешке повреде. Боље се осећам него пре месец и по дана, у то нема сумње. Зато не желим да затворим врата и да кажем "сто посто. Дајте ми времена, дајте ми месец и по, па да видимо како ћу се осећати. Не могу да гарантујем да је последњи", рекао је Шпанац на конференцији за медије у Паризу.

Надал наводи да се феноменално осећа на турниру који је освојио чак 14 пута између 2005. и 2022.

"Уживам у сваком тренутку овде. Невероватна подршка људи ми даје много снаге, остаће ми то заувек. Ово је вероватно прва недеља тренинга од мог повратка да могу да трчим како треба, и то ме охрабрује. На тренинзима сам напредовао, поготово у смислу кретања, не осећам ограничења када трчим у оба смера. То ми значи много у смислу погледа у будућност", додао је Надал.

Шпанац ће у првом колу, у понедељак, играти против победника недавног мастерса у Риму Александера Зверева.

Последњи пут Надал и Немац су играли баш на Ролан гаросу, у полуфиналу, кад је Зверев повредио скочни зглоб и морао да преда меч.

Надал истиче да му жреб није био баш наклоњен.

"То је део посла кад ниси носилац, као што ја сад нисам. Никад се не зна шта је имати среће или немати среће. На папиру то баш није најбољи жреб, један од најтежих ривала, освојио је мастерс у Риму. Покушаћу да будем спреман. Ово место је за мене магично, десиле су се многе ствари које нисам очекивао. Да у дубини душе немам наду да могу да урадим нешто велико, не бих био пред вама", закључио је Шпанац.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије