Читај ми!

Ђоковић против Махача за финале турнира у Женеви

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће полуфинални сусрет на турниру у Женеви против Чеха Томаша Махача. Дуел неће почети пре 14.30, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Махача за финале турнира у Женеви Ђоковић против Махача за финале турнира у Женеви

Ђоковић је у четвртфиналу Женеве савладао Холанђанина Талона Грикспора и постао најстарији полуфиналиста у историји турнира. Српски тенисер је дебитант на такмичењу у Швајцарској.

Ђоковић је у првом колу турнира био слободан, а потом је савладао Јаника Ханфмана и Грикспора. Махач је до полуфинала стигао тријумфима против Џејка Дрејпера, Николаса Морена де Алборана и Алекса Микелсена. 

Српски и чешки тенисер до сада су одиграли само један међусобни дуел, и то прошле године на турниру у Дубаију. Ђоковић је био бољи са 2:1. 

Махач је тренутно 44. тенисер света, а најбољи пласман му је 43. место. До сада није освојио ниједан АТП турнир. Најбољи резултат ове сезоне остварио је на мастерсу у Мајамију - играо је четвртфинале, а поражен је од Јаника Синера. Махач је рођен 2000. године у Бероуну и тренутно је други "рекет" Чешке, бољи од њега је Јиржи Лехечка.

Подсетимо, Ђоковић је добио специјалну позивницу организатора турнира у Женеви како би се што боље припремио за предстојећи Ролан Гарос. Поред тога, Новак игра и за прву титулу у сезони.

У другом полуфиналу састају се Италијан Флавио Коболи и Норвежанин Каспер Руд. Финале је заказано за 25. мај, а турнир у Женеви игра се за укупан наградни фонд од 651.865 евра.

Дуел Ђоковић - Махач неће почети пре 14.30, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије