Ђоковић против Грикспора у четвртфиналу турнира у Женеви

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће данас против Талона Грикспора меч четвртфинала турнира у Женеви. Ток дуела из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Новак Ђоковић је изненада прихватио специјалну позивницу организатора турнира у Женеви како би се што боље припремио за предстојећи Ролан Гарос.

Био је слободан у првом колу, у другом је, на свој 37. рођендан, победио Немца Јаника Ханфмана са 2:0 у сетовима, а противник у четвртфиналу биће му Талон Грикспор.

Холанђанин ће на терен други пут данас пошто је јутрос морао да заврши меч другог кола који је у среду прекинут због кише. Грикспор је направио преокрет и савладао Канађанина Дениса Шаповалова са 2:1 (6:7, 7:6, 6:3).

Дуел Ђоковића и Грикспор почеће након што се заврши сусрет Алекса Михелсена и Томаса Махача. Победник тог меча сачекаће у полуфиналу Србина или Холанђанина.

Новак Ђоковић још увек није освојио трофеј у 2024. години. Изгубио је у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера, а на мастерсу у Индијан Велсу од Луке Нардија у трећој рунди. Сезону на шљаци започео је у Монте Карлу, где га је у полуфиналу победио Каспер Руд, а није могао даље од трећег кола ни у Риму, пошто га је надиграо Чилеанац Алехандро Табило.

Турнир у Женеви припада АТП серији 250 и игра се за укупан наградни фонд од 651.865 евра. Финале је у суботу 25. маја.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије