Међедовић и Лајовић у борби за треће коло мастерса у Риму

Двојица српских тенисера играју данас мечеве другог кола мастерса у Риму. Хамад Међедовић се састаје са Шпанцем Алехандром Давидовичем Фокином, док ће противник Душана Лајовића бити Аргентинац Себастијан Баез. Тај дуел је заказан као четврти на терену број 2 и неће почети пре 15.30.

Међедовић и Лајовић у борби за треће коло мастерса у Риму Међедовић и Лајовић у борби за треће коло мастерса у Риму

Ниједан од четворице тенисера који на мастерсу у Риму представљају Србију још увек не зна за пораз у главном граду Италије. Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић већ су изборили пласман у шеснаестину финала, а данас ће у трећој рунди покушати да им се придруже Хамад Међедовић и Душан Лајовић.

Талентовани Новопазарац је прошао кроз квалификације и у првом колу турнира у Риму убедљиво савладао Аустралијанца Алексеја Попирина (6:3, 6:2), чиме је поновио недавни успех из Мадрида.

Победом у данашњем дуелу са шпанским тенисером Алехандром Давидовичем Фокином (24) Међедовић би остварио најзапаженији резултат у каријери, пошто никада раније није догурао до треће рунде неког мастерса или гренд слема.

Међедовић је тренутно 121, а Давидович Фокина 33. играч света и никада нису играли један против другог.

Шпанац је био слободан у првом колу турнира у Риму и нема чиме да се похвали откако је почела сезона шљаке пошто је изгубио на самом почетку мастерса у Монте Карлу, где је 2022. стигао до финала, док је у Барселони и Мадриду елиминисан у трећој рунди.

Дуел Међедовића и Давидовича Фокине отвара данашњи програм на терену број 12 у Риму и почео је у 11.00 часова.

Лајовић против Аргентинца Баеза

Након Међедовића, на римску шљаку данас ће и Душан Лајовић којем ће противник у другом колу бити Аргентинац Себастијан Баез (23), 19. тенисер на АТП листи.

Србин је на старту турнира у Риму, након два и по сата узбудљивог тениса, надиграо домаћег играча Лоренца Сонега са 2:1 у сетовима (6:3, 6:7(5:7), 6:3), док је Аргентоинац као један од носилаца био слободан.

Лајовић и Баез ће трећи пут бити на супротним странама мреже и трећи пут на шљаци, а резултат у међусобним дуелима је 1:1. Аргентинац је са 3:1 био бољи на старту Ролан Гароса 2022, а Лајовић му се реванширао (2:1) наредне године и то у гостима - у првом колу турнира у Буенос Ајресу.

Баез у Риму никада није стигао даље од друге рунде, али је ове сезоне освојио већ два пехара на шљаци - у Сантијагу и Рио де Жанеиру. Ван Јужне Америке није био тако успешан - учешће у Монте Карлу и Барселони завршио је без тријумфа, док је у Мадриду догурао до трећег кола, након што је у првом био слободан.

Душан Лајовић би победом над Баезом и пласманопм у треће коло изједначио свој најбољи резултат у Риму, остварен још 2020. године, а да може да се носи са најбољима и на шљаци показао је у априлу у Барселони, где је стигао до полуфинала.

Дуел Лајовића и Баеза заказан је као четврти на терену број 2 у Риму и неће почети пре 15.30.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара