Читај ми!

Ђоковић против шоумена Мутеа почиње мастерс у Риму

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће меч другог кола мастерса у Риму против Француза Корантена Мутеа. Дуел је на програму после 19.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу. Ђоковић ће други пут у каријери играти против Мутеа.

Ђоковић против шоумена Мутеа почиње мастерс у Риму Ђоковић против шоумена Мутеа почиње мастерс у Риму

Ђоковић је био слободан у првом колу Рима, а Муте је дуел у престоници Италије против најбољег светског тенисера заказао након тријумфа над Романом Сафијулином.

Француз је направио преокрет у првој рунди, након изгубљеног сета реванширао се Русу, а потом освојио и одлучујући сет - 3:6, 7:6, 6:2.

Новак Ђоковић ће против Мутеа играти после безмало месец дана паузе. Последњи дуел одиграо је у полуфиналу Монте Карла у коме је поражен од Каспера Руда. Српски тенисер је након тога пропустио турнир у Мадриду, међутим, ипак је посетио главни град Шпаније како би преузео рекордну пету награду за најбољег спортисту године.

Ђоковићу је Рим један од омиљенијих турнира. На Отвореном првенству Италије је 12 пута стигао до финала и шест пута освојио титулу. Постоји веровање да када Новак бележи добре резултате у Риму, добру игру наставља и на Ролан Гаросу. Може се рећи да је ово нови почетак за српског тенисера, јер покушава да дође до првог трофеја у сезони.

Корантен Муте је место у главном жребу Рима добио као "лаки лузер", односно срећни губитник, а потом је направио изненађење победом над Сафијулином. Занимљиво је да је Муте против руског играча забележио 18. победу на шљаци ове године, а поред тога још занимљивије делује податак да у сезони није играо ни на једној другој подлози сем шљаке.

Ђоковић и Муте до сада су се само једном састали, а српски тенисер је био бољи 2019. године у другом колу мастерса у Паризу.

Муте - шоумен Ђоковићевих манира

Корантен Муте рођен је 1999. године у Паризу, а када није на турнеји тренира у Националном тренинг центру на Ролан Гаросу. Француз често у интервјуима истиче да му је Рафаел Надал тениски идол. Међутим, гестикулацијом после освојених поена понекад уме да подсети на Ђоковићево радовање.

Тренутно 83. тенисер на АТП листи, марта је доспео до интересовања шире спортске јавности. Наиме, на турниру у Сантијагу у Чилеу играо је у четвртфиналу против домаћег тенисера Никола Јарија. Темпераментни Муте био је на мети навијачких звиждука изазваних срчаним реакцијама после тријумфалних поена, гемова и сетова.

Муте је после победе (7:6, 7:6) резигнираној публици узвратио љубав, као што је своједобно Ђоковић славио тријумфе - слањем позитивне енергије публици на све четири стране стадиона.

Често се у Мутеовим изливима емоција могу чути и српске мотивационе речи. То можда и не треба да чуди, јер је Французов тренер Петар Поповић, некадашњи тенисер. Муте и Поповић сарађују од 2022. године. Пре Поповића, радио је са Лореном Рејмондом и другим француским стручњацима.

Недавно је на турниру у Мадриду у дуелу првог кола против Кинеза Шанг Јунченга тражио кафу, након чега му је судија рекла да тај напитак немају у понуди, због чега је настала краткотрајна свађа. Ипак, један од навијача донео је кафу француском тенисеру, међутим то му није помогло да тријумфује на мечу.

Ђоковић апсолутни фаворит против Мутеа

Леворуки Муте најбољи пласман у каријери остварио је јула 2022. године када је био 51. на АТП листи. Без обзира на пад Ђоковићевог самопоуздања последњих месеци, ипак српски тенисер слови за фаворита због претходних резултата у престоници Италије.

Муте је непредвидив играч одличних удараца с основне линије. Рани крај и одлазак из Рима празних руку за Ђоковића био би велики пораз, али и прворазредна сензација.

Дуел је на програму после 19.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара