Рубљов освојио мастерс у Мадриду

Андреј Рубљов освојио је мастерс у Мадриду пошто је у финалу надиграо Канађанина Феликса Оже-Алијасима са 2:1, по сетовима 4:6, 7:5, 7:5.

Руски тенисер је после преокрета и скоро три сата игре дошао до друге титуле на мастерсима, а прве у главном граду Шпаније.

Иако је проглашен за фаворита, Рус је у првом сету дозволио два брејка Канађинину који је лако повео са 4:1. Рубљов је потом успео да врати један брејк, али је на крају први сет изгубио са 6:4.

У другом сету, Рус је одиграо много сигурније на свој сервис, тенисери су играли гем за гем, али је Рубљов успео да направи гем у 12. гему.

Тренутно 8. тенисер света показао је иницијативу у трећем сету, пропуштао је шансе да направи брејк. Алијасим је играо дефанзивно, успевао је да се брани, али је ипак попустио под притиском, поново у 12. гему.

Прву титулу на турнирима мастерс серије освојио је у Монте Карлу прошле године. Уједно, постао је први играч који је освајао Мадрид у синглу и дублу, с обзиром на то да је прошле године подигао трофеј са земљаком Кареном Хачановим.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара