Читај ми!

Лајовић на "Надалу" против Циципаса за четврто финале у каријери

Српски тенисер Душан Лајовић против Стефаноса Циципаса ира полуфинале турнира у Барселони. Термин полуфинала је у 16.00 на "Рафа Надал " терену.

Феноменалан турнир за Душана Лајовића, који је дошао на корак до четвртог финала у каријери.

Србин ће на терену "Рафа Надал" играти против Стефаноса Циципаса, који је дошао у Барселону препун самопоуздања после титуле у Монте Карлу.

Пут Лајовића до полуфинала није био нимало лак. После сигурне победе над Дијегом Шварцманом у првом колу (6:1,6:2), следи и прво изненађење. Елиминацијом 13. тенисерфа свта Уга Амбера је наговестио да је у одличној форми. Уследила су два сусрета завршена у три сета. Победио је домаћег тенисера Алехандра Давидовича-Фокину (7:6, 3:6, 6:1), затим Француза Антонија Филса (6:4, 3:6, 6:2). 

Његов пробој "награђен" је јако важним резултатом у доњем делу костура, конкретно поразом Рафаела Надала од Алекса де Минора у другом колу. "Бик са Мајорке" је у свом повратничком издању био у делу жреба са Лајовићем и потенцијално би се сусрели у четвртфиналу.

Циципас дошао са трофејом, али не бриљира

Циципас је као један од носилаца прескочио прво коло. Први тријумф на турниру уписао је против Аустријанца Себастијана Офнера 6:4, 7:5. Потом га је намучио и Роберто Карбаљес-Баења - 7:5, 6:3 је било за Грка. У четвртфиналу против Аргентинца Факунда Дијаза-Косте се "провукао". Седми тенисер света је тек преокретом и победом у тај-брејку 10:8 успео да избегне позицију сензације у негативном смислу.

У четири међусобна дуела, Циципас је славио на три последња сусрета. Једини тријумф Лајовића био је у првом колу Вимблдона 2017. године, кад је Грку било тек 19 година.

У случају славља, Лајовић ће се пласирати у своје четврто финале у каријери, прво од трофеја у Бањалуци 2023. године. Меч је заказан за 16.00 на терену "Рафа Надал". Први полуфинални пар чине Капер Руд и Томас Ечевери.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво