Читај ми!

Српкиње поражене од Холандије у мечу без значаја

Женска тениска репрезентација Србије поражена је од Холандије резултатом 1:2 у разигравању за пласман у првој групи Евро-афричке зоне, али тај неуспех неће утицати на чињеницу да су изабранице Душана Вемића већ обезбедиле пласман у новембарски плеј-оф за Светску групу Били Џин Кинг купа.

Селектори Србије и Холандије су одлучили да "прошарају" саставе у делу такмичења који не доноси ништа осим престижа. Србија је уписала први пораз после три победе којима је обезбедила пласман у плеј-оф.

Прва је на терен изашла Лола Радивојевић, а ривалка јој је била Ева Ведер, 413. играчица света из Холандије. Лола је експресно савладала ривалку 2:0 (6:3, 6:2) и донела предност Србији.

"Била сам спремна за меч. Искористила сам своју прилику да играм. Осећала сам се добро на терену. Противница је била добра. Играла је прошле године и гренд слемове. Знала сам да морам да држим висок ниво и успела сам у томе.”

”Одлично сам сервирала, уписала и 10 асова и здржала сам константност. Показала сам добар тенис и задовољна сам и игром и ставом који сам имала и победом коју сам донела Србији", поручила је Радивојевић.

Миа Ристић је у другом синглу поражена од Сузан Ламенс, Холанђанка је победила 2:0 (6:2, 6:4). О победнику је одлучивао дубл. Нина Стојановић и Лола Радивојевић су играле против Сузан Ламенс и Деми Шурс и изгубиле 0:2 (1:6, 4:6).

"Сутра играмо против репрезентације Аустрије. Још увек постоји шанса да освојимо 1. место, које би нам донело потенцијално бољу позицију на Били Џин Кинг куп листи - рекао је селектор Вемић.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво