Димитров завршио започето - Кецмановић заустављен у другом колу Монте Карла

Српски тенисер Миомир Кецмановић изгубио је од Бугарина Григора Димитрова резултатом 2:0 (6:4, 6:3) у другом колу мастерса у Монте Карлу.

Дуел Миомира Кецмановића и Григора Димитрова прекинут је у среду због кише, а Бугарин је данас завршио започет посао и пласирао се у осмину финала мастерса у Монте Карлу.

Кецмановић је јуче одлично ушао у меч иако се суочио са три брејк лопте већ у првом гему на свој сервис. Све их је анулирао и већ у наредном гему одузео сервис искуснијем противнику и повео са 2:1. Чувао је Србин предност све до шестог гема, када је Димитров направио брејк и поравнао на 3:3. 

Бугарски тенисер је био концентрисанији у финишу првог сета, у десетом гему је поново дошао до брејка вредног вођства од 1:0 у сетовима.

Почетком другог сета тенисери су освојили гемове на свој сервис, али је дуел прекинут због кише након нешто више од сат времена игре. Димитров је у тренутку прекида водио са 2:1.

Чим је дуел данас настављен, Кецмановић се суочио са брејк лоптом, али је остао прибран, нанизао три поена и изједначио на 2:2 у другом сету.

Играло се гем за гем све до осмог у којем је Кецмановић Бугарину приуштио две брејк лопте, а Димитров искористио другу, повео са 5:3 и довео се у позицију да сервира за победу.

Није бугарском тенисеру било тешко да освоји четири поена на свој сервис и након укупно сат и 28 минута тениса у два дана овери пласман у осмину финала мастерса у Монте Карлу.

Ово је други тријумф Димитрова у дуелима са Кецмановићем пошто га је победио и у осмини финала турнира у Акапулку 2021. године.

Девети тенисер света ће у наредној рунди играти против бољег из меча Холгера Рунеа и Сумита Нагала, који је такође прекинут због кише у среду и биће настављен данас.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво