Читај ми!

Ђоковић против Музетија у борби за четвртфинале Монте Карла

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић игра данас против Италијана Лоренца Музетија меч осмине финала мастерса у Монте Карлу. Планирано је да дуел почне око 14.30. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Музетија у борби за четвртфинале Монте Карла Ђоковић против Музетија у борби за четвртфинале Монте Карла

Новак Ђоковић је био слободан у првом колу мастерса у Монте Карлу, у другом је без проблема савладао руског тенисера Романа Сафијулина са убедљивих 2:0 (6:1, 6:2), а противник у осмини финала биће му данас Лоренцо Музети (22).

Италијан је у првој рунди елиминисао Американца Тејлора Фрица (6:4, 6:4), а потом је надиграо и младог Француза Артура Филса, такође без изгубљеног сета (6:3, 7:5).

Музети је тренутно 24. играч света, а најбољи пласман му је 15. позиција на којој је био крајем јуна прошле године. У каријери је освојио два АТП трофеја, никада није стигао даље од осмине финала гренд слема (Ролан Гарос 2021. и 2023), а четвртфинале је најдаље што је догурао на турнирима серије 1000 - у Паризу 2022. и баш у Монте Карлу прошле године.

Италијан је у Монако дошао са седам победа и десет пораза у сезони, а најбоље се од почетка 2024. показао у Мајамију, где је избацио Шелтона и Сафијулина, пре него што је у осмини финала изгубио од Карлоса Алкараза.

Шљака је омиљена Музетијева подлога, најдражи ударац му је форхенд, а највише воли да игра на Вимблдону иако му је Њујорк град из снова. Да није тенисер, каже да би био глумац пошто воли Ал Паћина. Узор му је Роџер Федерер, а прати и фудбал и кошарку и навија за Лос Анђелес лејкерсе и Јувентус. Ужива у рок музици, лазањама и пици.

Дуел српског и италијанског тенисера заказан је као трећи на централном терену у Монте Карлу и планирано је да почне око 14.30.

Реприза прошлогодишњег дуела у Кнежевини

Меч Ђоковића и Музетија биће реприза прошлогодишњег дуела, такође у осмини финала мастерса у Монте Карлу, када је италијански тенисер био бољи са 2:1 у сетовима (4:6, 7:5, 6:4).

То је и једини тријумф Музетија у досадашњим дуелима са Новаком Ђоковићем, пошто је Србин претходно три пута био бољи - у осмини финала Ролан Гароса 2021. године, на старту турнира у Дубаију 2022. и исте године у четвртфиналу мастерса у Паризу.

Нарочито узбудљив и незабораван био је први сусрет двојице тенисера на париској шљаци пре три године, када је Музети прва два сета добио у тај-брејку, након чега је освојио само један гем и на крају предао меч при вођству Ђоковића од 4:0 у одлучујућем сету.

Ново поглавље уз Ненада Зимоњића

Новак Ђоковић је у Монте Карлу отворио ново поглавље каријере пошто је уочи турнира прекинуо дугогодишњу сарадњу са Гораном Иванишевићем, а у улози тренера најбољег тенисера света први пут се нашао Ненад Зимоњић.

Ђоковић је два пута освојио пехар у Кнежевини - 2013. и 2015. године, али од тада није прошао даље од четвртфинала.

У Монако је стигао са осам победа и три пораза у сезони и без освојене титуле јер је поражен у полуфиналу Аустралијан опена и трећем колу мастерса у Индијан Велсу.

Најбољи тенисер света је спустио очекивања пред почетак турнира и истакао да мечеве у Монте Карлу посматра као прилику да ради на побољшању игре на шљаци и покуша поново да достигне врхунац.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво