Читај ми!

Тенисерке Србије у Португалу за пласман у плеј-оф Били Џин Кинг купа

Женска тениска репрезентација Србије отпутовала је у Португалију, где је у Оејресу од 8. до 13. априла, очекују дуели у Првој групи Евро-афричке зоне за пласман у плеј-оф Били Џин Кинг купа.

Селектор Душан Вемић је, на никад јачи турнир Прве групе Евроафричке-зоне, повео Миу Ристић (334. на ВТА листи у синглу и без пласмана у дублу), Лолу Радивојевић (369, 922), Елену Миловановић (488, 499), Александру Крунић (530, 109) и Нину Стојановић.

Србија, 25. на свету, као трећи носилац у жребу, иза Аустрије (22) и Летоније (24), биће лидер Ц групе, а на жребу 7. априла добиће по ривала из другог шешира у коме су Холандија (26), Мађарска (27) и Шведска (28), трећег који чине Турска (33), Бугарска (34) и Грчка (44), као и четвртог где су смештене селекције Норвешке (48), домаћина Португалије (50) и Данске (51).

Играће се у три групе, по раунд-робин систему, а све првопласиране репрезентације директно ће се пласирати у плеј-оф за попуну Светске групе.

Три другопласиране екипе играће по раунд-робин систему за преостало, четврто место у плеј-офу, док ће трећепласирани и четвртопласирани тимови разигравати по истом систему за пласман. Две последњепласиране екипе испадају у Другу Евро-афричку зону.

Прве звезде турнира биће седма на ВТА листи Марија Сакари из Грчке и 10. на планети, Јелена Остапенко из Летоније, као и бивша број један Каролина Вознијацки, која ће бити друга играчица Данске.

Из првих 100 на свету играће још Викторија Томова за Бугарску и Клара Таусон за Данску.

Све репрезентације дошле су у најјачим саставима, јер је за учешће на Олимпијским играма у Паризу неопходно уписати најмање један меч у Били Џин Кинг купу за национални тим.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво