Алкараз преокретом против Синера до финала Индијан Велса, поново га чека Медведев

У финалу мастерса у Индијан Велсу, као и прошле године, играће други тенисер света Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.

Иако је изгубио први сет, у којем је освојио свега један гем, Карлос Алкараз је успео да направи велики преокрет и савлада Јаника Синера у полуфиналу мастерса у Индијан Велсу. Након два сата тениса, на семафору је писало 1:6, 6:3, 6:2.

Млади Шпанац ће се за свој први трофеј у 2024. борити против Руса Данила Медведева који је у полуфиналном дуелу елиминисао највеће изненађење турнира у калифорнијској пустињи - домаћег играча Томија Пола.

Занимљиво, Медведев је до тријумфа морао путем којим је прошао и Алкараз. Убедљиво је изгубио први сет са 1:6, али се консолидовао и добио наредна два - 7:5, 6:2.

Алкараз и Медведев су до сада пет пута одмерили снаге на терену. Шпанац води са 3:2 у победама, а једну од њих је извојевао управо у финалу Индијан Велса прошле године.

Рус има 20, а осам година млађи Карлито 12 титула у каријери, а обојица ће у финалу мастерса у Индијан Велсу играти за прву у текућој години.

У конкуренцији дама, за пехар ће се у Калифорнији борити најбоља тенисерка света Ига Швјонтек из Пољске и Гркиња Марија Сакари.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво